Creşte numărul victimelor atacului din Turcia. Liderii lumii condamnă incidentul de la Ankara

  • Numărul victimelor atacului terorist de miercuri din Ankara a crescut la cinci, potrivit ministrului de interne al ţării, citat de Sky News.
  • Acesta a mai afirmat că PKK se află „foarte probabil” în spatele atacului.
Urmărește
410 afișări
Imaginea articolului Creşte numărul victimelor atacului din Turcia. Liderii lumii condamnă incidentul de la Ankara

Alte 22 de persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare critică, a declarat Ali Yerlikaya.

Reluând opinia colegului său de cabinet Yasar Guler, Yerlikaya a declarat că autorii atacului de astăzi sunt „foarte probabil” membri ai grupării teroriste militante kurde PKK.

Cu toate acestea, nicio grupare nu a revendicat atacul.

Între timp, mai mulţi lideri mondiali au făcut declaraţii în urma atacului de astăzi din Ankara.

Vladimir Putin a fost printre primii care au condamnat atacul, vorbind alături de preşedintele turc la Kazan, în Rusia.

Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a declarat, citat de aceeaşi sursă: „Condamnăm cu fermitate terorismul în toate formele sale şi monitorizăm îndeaproape evoluţiile”.

Azerbaidjanul a condamnat, de asemenea, atacul, adăugând că Baku va fi întotdeauna de partea „fratelui său - Turcia”.

Premierul olandez Dick Schoof şi-a transmis condoleanţele, afirmând că ţara sa „condamnă toate formele de terorism.

„Simpatizăm cu Turcia şi monitorizăm îndeaproape situaţia”, a declarat el.

Ambasada SUA în Turcia a declarat: „Statele Unite condamnă ferm atacul terorist de astăzi şi transmite condoleanţe familiilor celor decedaţi şi răniţi. Suntem alături de aliatul nostru Turcia”.

O poziţie a luat şi Guvernul României, într-o postare pe X, în care a precizat: „Guvernul Român condamnă fără echivoc atacul terorist comis astăzi în Turcia şi este solidar cu poporul turc. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de victime şi de familiile acestora. Violenţa nu poate fi soluţia la nicio problemă!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici