Creştere a exporturilor de armament ale Israelului în 2010

Exporturile israeliene de armament au atins 7,2 miliarde de dolari în 2010, în creştere cu 300 de milioane în raport cu anul precedent, "în pofida crizei economice mondiale", a anunţat joi Ministerul Apărării, citat de AFP.

Urmărește
5 afișări

Carnetele de comenzi au progresat de la 17,3 miliarde de dolari în 2009 la 18,8 miliarde în 2010, a precizat ministerul într-un comunicat publicat cu ocazia viitorului salon aeronautic din Bourget, Franţa, care se va deschide la 20 iunie.

"În pofida crizei economice mondiale, industriile militare israeliene au cunoscut o perioadă de stabilitate, de creştere şi au adus o contribuţie foarte importantă la economia mondială", a declarat directorul general al Ministerului Apărării, generalul în rezervă Udi Shani.

Potrivit lui, succesele recente înregistrate de Iron Dome, un sistem de interceptare antirachetă care a început să fie amplasat în jurul Fâşiei Gaza, "poate constitui un stimulent suplimentar semnificativ pentru exporturile militare israeliene".

Israelul intenţionează să investească un miliard de dolari suplimentari în Iron Dome, dezvoltat de un grup de armament public Rafael Defense Systems şi finanţat parţial de Statele Unite.

Israelul a amplasat prima baterie din Iron Dome la 27 martie, în apropiere de Beersheva (sud), după ce această localitate a fost lovită de o rachetă lansată din Fâşia Gaza.

În plus, Ministerul Apărării a precizat că 1,7 milioane de dolari au fost investiţi în pavilionul israelian de la Bourget, cu 15 grupuri care vor fi prezente. Pavilionul israelian va fi al cincilea în privinţa suprafeţei, după cel al Franţei, Statelor Unite, Italiei, Marii Britanii şi devansându-l pe cel al Germaniei.

Pavilionul va prezenta în special o gamă de avioane fără pilot, diferite sisteme de apărare aeriană cum ar fi versiunea mobilă a Iron Dome, precum şi o baterie a Baghetei magice, un alt sistem de interceptare a rachetelor cu rază medie de acţiune, în curs de dezvoltare şi care va fi dezvăluit în străinătate pentru prima dată.

În plus, directorul general al Institutului pentru export, Avi Hefetz, a precizat că exporturile aeriene civile includ avioane de afaceri, sisteme de control, radare, operaţiuni de mentenanţă şi subcontractare, precum şi modernizarea avioanelor, au atins un miliard de dolari anul trecut, respectiv 14 la sută din totalul vânzărilor din sectorul militar în străinătate.

"Obiectivul institutului este de a aduce aceste exporturi civile la un procent de 30 la sută în trei ani şi de a creşte numărul companiilor active din acest sector", adaugă Avi Hefetz.

El a declarat, de asemenea, că în prezent 150 de întreprinderi sunt active în sectorul aeronautic şi spaţial, care, împreună cu toate firmele de armament, au 44.000 de salariaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici