Criză de apă în California. S-ar putea ajunge la raţionalizare? Food & Water Watch: "Risipa de apă de către corporaţii trebuie rezolvată”

Sudul Californiei trece printr-o gravă criză de apă potabilă din cauza secetei, iar autorităţile încearcă să ia măsuri.

Urmărește
1706 afișări
Imaginea articolului Criză de apă în California. S-ar putea ajunge la raţionalizare? Food & Water Watch: "Risipa de apă de către corporaţii trebuie rezolvată”

Sursa Foto -Visit San Diego, Facebook

California se confruntă cu o criză. Nu numai că rezervoarele sale cu apă sunt deja la niveluri extrem de scăzute din cauza secetei necruţătoare, dar locuitorii şi întreprinderile din stat folosesc, de asemenea, mai multă apă acum decât acum în şapte ani, în ciuda eforturilor guvernatorului Gavin Newsom de a încuraja consumul moderat.

Newsom i-a rugat pe  locuitori şi companii  să îşi reducă consumul de apă cu 15%. Dar, în martie, utilizarea apei urbane a crescut cu 19% faţă de martie 2020, anul în care a început seceta actuală. A fost cel mai mare consum de apă din martie din 2015, a raportat Consiliul de Stat pentru Controlul Resurselor de Apă la începutul acestei săptămâni.

O parte a problemei este că urgenţa crizei nu ajunge la californieni. Mesajele legate de conservarea apei variază la autorităţi şi jurisdicţii, astfel încât oamenii nu au o idee clară despre cui i se aplică. Şi cu siguranţă nu au o înţelegere tangibilă cu privire la reducerea consumului de 15%.

Kelsey Hinton, directorul de comunicaţii al Community Water Center , un grup care pledează pentru acces la apă curată, a declarat că comunităţile urbane - care de obicei primesc apă din rezervoarele statului - nu par să înţeleagă gravitatea secete. 

„În munca noastră de fiecare zi, oamenii simt cât de grav este acest lucru şi ştiu că trebuie să lucrăm la soluţii reale pentru a aborda seceta în curs de desfăşurare”, a declarat Hinton pentru CNN

„Dar atunci când locuieşti în Sacramento, nu vezi aceeaşi urgenţă aici, pentru că nu depindem de apele subterane şi de resursele limitate în acelaşi mod ca aceste comunităţi”.

Dar avocaţii spun că oficialii guvernamentali se concentrează şi pe abordarea greşită. Ei spun că tăierile voluntare de apă  nu sunt soluţia şi că restricţiile ar trebui impuse pentru întreprinderile şi industriile care folosesc marea majoritate a apei statului.

„Abuzul de apă în corporaţii trebuie rezolvat, altfel nicio altă măsură nu va conta”, a declarat Jessica Gable, purtător de cuvânt al Food & Water Watch.

Food & Water Watch este un grup de organizaţii non-guvernamentale cu sediul în Washington, D.C., cu un birou şi în Los Angeles, California, care se concentrează pe responsabilitatea corporativă şi guvernamentală în ceea ce priveşte hrana, apa şi extinderea corporativă.

„Percepţia în California în acest moment este că nu mai este un secret că seceta este legată de schimbările climatice”, a spus Gable pentru CNN. „Dar nu a existat niciun efort ca industriile să reducă consumul masiv de apă, care sunt, întâmplător, consumă cel mai mult  şi , de asemenea, poluează cel mai mult, alimentând criza climatică”.

Pe 26 aprilie, oficialii din sudul Californiei au luat pasul fără precedent de a declara o situaţie de urgenţă pentru criza de apă potabilă şi de a ordona ca utilizarea apei în aer liber să fie limitată la doar o zi pe săptămână pentru aproximativ 6 milioane de oameni în anumite părţi din  Los Angeles, Ventura şi San Bernardino.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici