Criză demografică în Japonia. Într-un sat au fost montate manechine pentru a combate singurătatea

  • Locuitorii unui sat din Japonia au montat maenchine în curţi şi în zonele publice pentru a combate singurătatea.
  • În prezent, numărul manechinelor care reproduc în special tineri şi copii este mai mare decât cel al localnicilor.
  • Japonia se confruntă cu o uriaşă criză demografică.
Urmărește
222 afișări
Imaginea articolului Criză demografică în Japonia. Într-un sat au fost montate manechine pentru a combate singurătatea

Criză demografică în Japonia. Într-un sat au fost montate manechine pentru a combate singurătatea

Mai puţin de 60 de oameni, în special bătrâni, locuiesc în satul Ichinono. Ceilalţi localnici au plecat în căutarea unor locuri de muncă şi pentru educaţie. Cei rămaşi se confruntă cu singurătatea şi au decis să populeze satul cu manechine, potrivit Sky News. Păpuşile au fost construite chiar de localnici cu ajutorul unor haine vechi. Manechinele montate peste tot în comunitate reproduc copii cu mingi şi biciclete, dar şi tineri care stau de vorbă şi zâmbesc.

În sat nu mai sunt decât câţiva rezidenţi tineri. Rie Kato, 33 de ani, şi Toshiki Kato, 31 de ani, s-au mutat în sat venind din oraşul Osaka. Ei au profitat de modificările apărute în timpul pandemiei de COVID 19 şi au ales să muncescă de la distanţă. Fiul lor în vârstă de doi ani a fost primul copil din Ichinono din ultimele două decenii.

Japonia are cel mai mare procent de persoane cu vârsta de peste 65 de ani din întreaga lume, potrivit statisticilor oficiale. În timp ce populaţia Japoniei este în scădere, numărul persoanelor în vârstă de cel puţin 65 de ani este la un nivel record de 36,25 milioane, reprezentând 29,3% din populaţia totală.

Datele Ministerului Afacerilor Interne arată că populaţia totală a ţării a scăzut pentru al 15-lea an consecutiv în 2023. S-a ajuns la un nivel minim record de 730.000 de nou-născuţi şi la un număr maxim record de 1,58 milioane de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici