Freeland a avut vineri o întrevedere cu ministrul de Externe al Cubei, Bruno Rodriguez.
Canada este una dintre statele care îl recunosc pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept liderul legitim al Venezuelei şi îi cere demisia lui Maduro.
Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat săptămâna trecută că Ottawa trebuie să discute mai mult cu Havana despre „influenţa negativă” în criza din Venezuela.
„Sunt de părere că asistăm la un interes internaţional pentru nevoia de o tranziţie paşnică a Venezuelei, care să rezulte în alegeri libere şi corecte şi întoarcerea la demcraţie. Cuba va avea un rol de jucat în acest lucru”, a declarat Freeland.
Aceasta a refuzat să dea mai multe detalii cu privire la posibilităţile Cubei.
Cuba, Rusia, China şi Turcia susţin în continuare Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro.
În luna ianuarie, Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave.
Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a declarat vineri că opoziţia nu are niciun plan privind participarea la o nouă rundă de mediere în Norvegia, după ce eforturile privind rezolvarea crizei venezuelene s-au încheiat luna trecută fără un rezultat, relatează Reuters.
Discuţiile privind ajungerea la un acord pentru situaţia din Venezuela, care au avut loc în Norvegia, s-au încheiat la data de 29 mai, după ce reprezentanţii opoziţiei au cerut în repetat rânduri demisia preşedintelui Nicolas Maduro.
În luna ianuarie, Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. SUA şi mai multe state occidentale l-au recunoscut pe Guaidó, în timp ce Rusia a anunţat că îl consideră pe Nicolas Maduro preşedintele legitim al Venezuelei.