- Home
- Externe
- BUDAPESTA, (08.10.2015, 18:12)
- Raluca Manga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRIZA IMIGRANŢILOR: Amnesty International critică politicile Ungariei privind migraţia şi propune o serie de măsuri
Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International (AI) critică politicile privind migraţia ale Guvernului ungar şi propune măsuri, într-un raport publicat joi în Londra, relatează agenţia de presă MTI.
Urmărește
299 afișări
CRIZA IMIGRANŢILOR: Amnesty International critică politicile Ungariei privind migraţia şi propune o serie de măsuri (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)
Încercările Ungariei de a se izola de o criză a refugiaţilor regională şi chiar mai mult, globală, îşi pot atinge scopul doar în detrimentul respectării obligaţiilor sale internaţionale privind drepturile omului şi drepturile refugiaţilor, a transmis Amnesty International.
Politicile Ungariei reprezintă de asemenea, o ameinţare structurală la adresa statului de drept şi în privinţa respectării drepturilor omului, pe care alte state membre şi instituţii UE nu îşi pot permite să le ignore, a mai transmis AI în raportul pe care l-a conceput interogând imigranţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Hotărârea ţării de a-şi evita responsabilităţile privind refugiaţii nu este doar o problemă a Ungariei, ci o problemă a Uniunii Europene în ansamblu, a transmis AI, adăugând că UE ar trebui să iniţieze discuţii cu Ungaria pe baza Articolului 7 pentru a se asigura că politicile sale privind migraţia şi cele de azil sunt în concordanţă cu UE şi cu legislaţia internaţională.
AI a subliniat că deşi numărul cererilor de azil înregistrat în 2015 este în creştere semnificativă faţă de numărul de cereri transmise în 2014, provocările cu care se confruntă acum Ungaria nu sunt "în totalitate imprevizibile". Reprezentanţii AI au recunoscut că Ungaria suportă mult din povara care decurge din "regimul de azil structural dezechilibrat" al UE, însă a adăugat că acestă ţară încă nu doreşte să se angajeze în eforturi colective europene pentru a se adresa acestor deficienţe.
Condiţiile de primire din Ungaria sunt inadecvate, a dedus AI în urma interviurilor cu imigranţii şi a altor procese de cercetare derulate, precizând că este de aşteptat ca acestă ţară să transfere responsabilitatea de procesare a cererilor de azil către alte state, cum ar fi Serbia. Cercetătorii AI au descoperit de asemenea că modul în care Ungaria aplică conceptele de "ţară de origine sigură" şi "tară terţă sigură" nu sunt în concordanţă cu legislaţia UE.
AI a manifestat îngrijorare faţă de legea adoptată în data de 21 septembrie care autorizează desfăşurarea trupelor, pentru a ajuta poliţia în protejarea graniţei şi uzul de forţă când este necesar, adăugând că această lege lasă uşa deschisă pentru uzul excesiv de forţă.
Raportul recomandă Guvernului ungar să abroge modificările care incriminează intrarea ilegală, adică să ofere instrucţiuni poliţiei şi soldaţilor care patrulează la graniţe să "folosească mijloacele non-violente necesare, înainte de a recurge la forţă".
Printre recomandările pentru Comisia Europeană, AI propune corpului executiv folosirea oricăror mijloace necesare, inclusiv lansarea procedurilor de infringement dacă este nevoie, pentru a se asigura că Ungaria respectă în totalitate legislaţia UE. AI recomandă de asemenea, activarea "mecanismului preventiv" în conformitate cu Articolul 7, dacă există "un risc clar" că Ungaria încalcă valorile UE.
AI cere statelor membre să se abţină de la trimiterea refugiaţilor înapoi în Ungaria în conformitatea cu normele stabilite la Dublin, calificând drept inadecvate condiţiile de primire de acolo.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe