CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 29.000 de imigranţi au sosit în Croaţia în mai puţin de o săptămână

Aproximativ 29.000 de imigranţi au sosit în Croaţia în mai puţin de o săptămână, potrivit autorităţilor croate, chiar şi după ce statul şi-a închis majoritatea punctelor de frontieră cu Serbia, informează site-ul publicaţiei International Business Times.

Urmărește
275 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 29.000 de imigranţi au sosit în Croaţia în mai puţin de o săptămână

CRIZA IMIGRANŢILOR: Aproximativ 29.000 de imigranţi au sosit în Croaţia în mai puţin de o săptămână (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

De miercuri dimineaţă până luni dimineaţă, peste 29.000 de imigranţi au fost înregistraţi pe teritoriul Croaţiei, informează autorităţile croate. Mulţi provin din Serbia, orientându-se spre Croaţia după ce Ungaria şi-a închis frontierele pentru imigranţii clandestini de marţea trecută, 15 septembrie.

Ministerul de Interne al Croaţiei a anunţat, luni, că aproximativ 1.500-2.000 de persoane se află în centrul de primire temporară din localitatea Opatovac, în apropiere de frontiera cu Serbia. Croaţia a trimis, vineri, 22 de autocare cu aproximativ 1.000 de imigranţi extracomunitari în total, la frontiera cu Ungaria, unde se aflau 200 de poliţişti şi militari ungari, Guvernul de la Zagreb argumentând că nu mai poate primi extracomunitari

Vineri, premierul Croaţiei, Zoran Milanovici, a lansat un mesaj de avertizare imigranţilor, solicitându-le să nu mai vină în ţară. "Nu mai putem să înregistrăm şi să primim atâţia oameni", a declarat Milanovici, adăugând că "vor primi mâncare, apă şi asistenţă medicală, dar trebuie să meargă mai departe. Uniunea Europeană trebuie să ştie că Croaţia nu va deveni un centru al migraţiei".

 

Autorităţile croate au anunţat, vineri, că aproximativ 14.000 de imigranţi au sosit de miercuri dimineaţă, fiind nevoite să dispună închiderea a şapte puncte de frontieră din opt de la graniţa cu Serbia. Punctul de trecere a frontierei de pe principalul drum dintre Belgrad şi Zagreb, cel de la Bajakovo, a rămas singurul deschis.

Dintre cei 14.000 de imigranţi, 6.000-8.000 se află în centrul de primire din oraşul Beli Manastir din apropierea frontierele cu Ungaria şi Serbia, unde "situaţia este haotică", potrivit Mashable.

Sâmbătă, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a anunţat că Ungaria a finalizat construcţia unui gard de sârmă ghimpată pe un segment de 41 de kilometri al frontierei ungaro-croate, în încercarea de a opri valul de imigranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici