- Home
- Externe
- (17.12.2015, 13:51)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRIZA IMIGRANŢILOR: Cum s-a schimbat viaţa a trei simboluri ale refugiaţilor - FOTO, VIDEO
Criza imigranţilor din toamna acestui an a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Unii dintre cei care au încercat să ajungă în Germania au devenit celebri datorită unor fotografii folosite de presă pentru a ilustra evenimentele.
Urmărește
2828 afișări
CRIZA IMIGRANŢILOR. Cum s-a schimbat viaţa a trei simboluri ale refugiaţilor (Imagine: Captura video)
Reporterii de la BBC au luat legătura cu trei dintre imigranţii a căror faţă a fost folosită de zeci de ori în lunile septembrie şi octombrie.
Laith Majid: Fotografiat în 15 august 2015 pe ţărmurile Greciei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul lasă educația în urmă. Ce se întâmplă cu legile educației
-
Grindeanu respinge negocierile cu USR: Cum să faci coaliţie când ne atacă zilnic?
-
Ucraina foloseşte inteligenţa artificială în război. Milioane de ore de imagini video pentru antrenarea AI
-
Surse: Orban cere UE să-l aştepte pe Trump înainte de a extinde sancţiunile care vizează Rusia
Irakianul locuieşte acum în Germania împreună cu familia sa şi spune că, încă, este oprit pe stradă de oameni care îl recunosc după fotografia care a creat atâta emoţie.
”Mi-aş dori să nu mai văd niciodată acea fotografie. Oriunde merg mă mai opreşte lume şi îmi spun că mă recunosc. «Ne amintim de tine, eşti cel din poză. Sperăm că eşti bine, în siguranţă şi fericit», îmi spun oamenii care mă văd pe stradă. Nu m-aş fi gândit niciodată că o fotografie îmi poate atrage atâta simpatie din partea germanilor şi îmi voi face prieteni în toată lumea. Sunt fericit că mi-am făcut atâţia prieteni în toată lumea, dar în acelaşi timp trist, la vederea acelei fotografii”, a declarat Laith Majid pentru BBC.
Familia trăieşte acum în Germania, într-o fostă baracă militară amenajară special pentru refugiaţă, alături de alte câteva sute de persoane. Fiecare familie are o cameră.
Ossama Abdul Mohsen: Filmat pe 8 septembrie în Ungaria.
Antrenorul de fotbal sirian devenit cunoscut după ce a fost filmat în timp ce alerga cu băiatul său în braţe, iar o femeie cameraman l-a împiedicat deliberat, locuieşte în prezent în Madrid alături doi dintre băieţii săi.
Bărbatul povesteşte că duce o viaţă foarte bună, i s-a oferit un post de antrenor la un club de fotbal din Spania şi are un apartament, dar aşteaptă ca soţia sa şi ceilalţi doi copii, care sunt blocaţi în Turcia, să ajungă şi ei în Madrid.
”Când jurnalista maghiară m-a împiedicat am fost foarte supărat pentru că fiul meu, Zaid, s-a lovit şi eu am fost rănit. Băiatul meu a fost afectat atât fizic cât şi psihic, iar trei zile după aceea nu a mai vorbit deloc. Nu am ştiut că suntem filmaţi în acel moment şi, abia când am ajuns în Germania, cinci zile mai târziu, am aflat de filmuleţ şi faptul că a cauzat revoltă la nivel mondial”.
Deşi a spus la început că nu o va putea ierta niciodată pe cea care i-a pus piedică, Ossama a revenit la sentimente mai bune faţă de aceasta, după ce a aflat că a rămas fără loc de muncă. ”Acum totul este de domeniul trecutului, ca şi apa care a trecut pe sub pod. Am uitat de acel incident şi privesc spre viitor alături de familia mea”, a spus antrenorul de fotbal.
Mohammad Zatareyh: Fotografiat pe 4 septembrie în Ungaria
Tânărul de 26 de ani este cel care care a îndemnat mii de imigranţi să pornească pe jos 180 de kilometri din Ungaria spre Austria. Mohammad trăieşte acum în Germania şi aşteaptă să îi iasă actele pentru a putea să îşi caute de lucru.
În ceea ce priveşte momentul din Ungaria, acesta povesteşte că au fost câteva zile pline de suferinţă şi că nu concepea să fie atât de aproape de Austria şi totuşi, să nu poată face nimic.
"După câteva zile de suferinţă acolo, mi-a venit ideea că trebuie să plec şi le-am spus asta şi celorlalţi oameni care erau cu mine. Le-am spus să nu le fie frică. Putem merge câte opt ore pe zi şi când suntem prea obosiţi ne oprim pentru odihnă. Am chemat cu noi şi cameramani care să filmeze totul astfel încât poliţia ungară să nu ne poată face rău pentru că ar apărea la TV”, a povestit tânărul sirian.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Trump amenință UE cu un război comercial, dacă nu cumpără petrol și gaze: „It is TARIFFS all the way”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Diplomația Statelor Unite revine în Siria: Prima vizită americană oficială la Damasc după mai bine de un deceniu
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensii mărite la 3.920 de lei, începând cu 1 ianuarie 2025, pentru această categorie de pensionari din România
CANCAN.RO
Un român și-a transformat DACIA 1300 într-o mașină a viitorului. L-a costat o avere dar și-a văzut visul împlinit. Ce performanțe are acum
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe