CRIZA IMIGRANŢILOR: Cum s-a transformat "Jungla din Calais" într-un mini-oraş cu restaurante, magazine şi un bar - FOTO

Criza imigranţilor a transformat oraşul Calais într-unul recunoscut la nivel mondial, ţinând cont de faptul că mii de refugiaţi din Siria sau alte ţări arabe au venit aici în încercarea de a traversa Eurotunelul pentru a ajunge în Marea Britanie. Cu timpul, în nordul oraşului Calais a fost instalată o tabără de refugiaţi, care acum s-a transformat într-un mini-oraş, cu restaurante, un teatru, librării şi internet wireless, informează dailymail.co.uk.

Urmărește
2174 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Cum s-a transformat "Jungla din Calais" într-un mini-oraş cu restaurante, magazine şi un bar - FOTO

CRIZA IMIGRANŢILOR: Cum s-a transformat "Jungla din Calais" într-un mini-oraş cu restaurante, magazine şi un bar

În momentul în care a fost amenajată, în primăvara acestui an, în tabără existau doar câteva corturi întinse pe nisip.  Opt luni mai târziu, “jungla de migranţi din Calais” a crescut şi a devenit un mic oraş, vizat de tot mai mulţi refugiaţi ce doresc să ajungă în Marea Britanie.

Aici au fost deschise mai multe magazine, restaurante, librării şi un centru de informare de unde oamenii pot afla cum să obţină azil în Marea Britanie.

Zona principală de aici este cunoscută drept “Piaţa”, locul unde a fost amenajat un teatru, o galerie de artă şi chiar un club deschis noaptea, ce serveşte bere.

O librărie denumită sugestiv “Cărţile din Junglă” le asigură celor din tabără cursuri de franceză şi engleză, iar cei care vor să se roage o pot face fie într-o moschee, fie într-o biserică ortodoxă.

Tabăra de refugiaţi din Calais, construită pentru a înlocui o alta demolată, a început ca un punct de staţionare pentru migranţii care aşteptau să pătrundă ilegal în Marea Britanie, prin Canalul Mânecii, însă acum a devenit o aşezare permanentă.

Cu toate acestea, refugiaţii complotează în fiecare zi pentru a ajunge în Marea Britanie, conştienţi de faptul că în această ţară beneficiile acordate de stat refugiaţilor sunt mai mari.

“Speram să ajung în UK, dar nu vreau să risc. Am supravieţuit războiului civil din Darfur şi drumului prin deşert şi nu voi mai risca acum”, a declarat Abdelziz Aldowmah, în vârstă de 25 de ani, din Sudan.

Conform unor estimări, în acest moment în “Junglă” locuiesc în jur de 4.500 de oameni şi numărul lor creşte pe măsură ce securitatea a fost întărită în zona Canalului, din cauza celor care au murit în încercarea de a ajunge în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici