- Home
- Externe
- COPENHAGA, (28.12.2015, 16:23)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRIZA IMIGRANŢILOR: Danemarca vrea modificarea normelor privind azilul, argumentând că UE nu face faţă refugiaţilor
Premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, propune o dezbatere pentru adoptarea unor eventuale modificări ale Convenţiei de la Geneva privind drepturile refugiaţilor, argumentând că Uniunea Europeană nu poate face faţă afluxului de extracomunitari.
Urmărește
330 afișări
Danemarca vrea modificarea normelor privind azilul, argumentând că UE nu face faţă refugiaţilor
Danemarca a fost prima ţară care a semnat Convenţia de la Geneva, în 1951, document reprezentând baza juridică pentru drepturile refugiaţilor în întreaga lume.
Acum, în contextul valului de refugiaţi extracomunitari, Guvernul danez cere modificarea Convenţiei de la Geneva.
"Vine o vreme când sunt necesare dezbateri pentru adaptarea la regulile jocului", a declarat Lars Rasmussen într-un interviu acordat postului danez TV 2. Întrebat dacă se referă la modificarea convenţiilor privind drepturile refugiaţilor, Rasmussen a explicat: "Da. Este clar că de la un anumit punct, dacă Europa nu va putea gestiona această situaţie, este necesară o discuţie".
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
-
The Guardian: Cum plănuieşte Donald Trump să conteste alegerile prezidenţiale din SUA dacă le va pierde
-
Polonia va investi 750 de milioane de dolari pentru a stimula producţia de muniţie
Unul dintre aspectele pe care Copenhaga le-ar vrea modificate se referă la refugiaţii care tranzitează Turcia. "Dacă un refugiat stă în Turcia doi sau trei ani, într-o ţară în care nu este război, se pune întrebarea dacă această persoană poate solicita azil în Europa? Reglementările actuale prevăd că se poate, dar vrem să discutăm acest lucru", a subliniat Rasmussen.
Un alt aspect este legat de dreptul refugiaţilor de a-şi aduce rudele în ţara în care primesc azil. Danemerca vrea întregirea familiilor abia după trei ani, dar nu poate aplica aceste prevederi din cauza Convenţiei de la Geneva. Circa 18.500 de imigranţi au solicitat azil în Danemerca în 2015.
Danemarca încearcă de câteva luni să descurajeze venirea refugiaţilor. După înăsprirea controalelor la frontiere, politicienii danezi pledează acum pentru confiscarea bunurilor de valoare cu care vin imigranţii extracomunitari. Parlamentul Danemarcei va dezbate în ianuarie un proiect de lege ce prevede confiscarea bijuteriilor şi sumelor în numerar găsite asupra imigranţilor extracomunitari care ajung pe teritoriul danez, oficiali danezi argumentând că este normal ca refugiaţii să contribuie la buget dacă au posibilitatea. Un proiect de lege care prevede confiscarea bijuteriilor sau sumelor în numerar de peste 3.000 de coroane daneze (circa 400 de euro) găsite asupra extracomunitarilor va fi dezbătut în ianuarie în Parlamentul de la Copenhaga, având şanse mari să fie aprobat, dată fiind majoritatea de dreapta. Proiectul de lege nu prevede confiscarea telefoanelor mobile. Controversata iniţiativă a stârnit reacţii ostile, fiind comparată cu măsuri luate în perioada nazistă împotriva evreilor şi romilor.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:03
Nicu Ştefănuţă: Noua Comisie Europeană să lupte mai mult pentru agricultura sustenabilă
-
astăzi, 13:51
LIVE UPDATE Alegeri prezidenţiale în SUA 2024: Votul care va decide viitorul SUA şi al lumii. Donald Trump vs Kamala Harris. Cum se desfăşoară votul şi care sunt statele decisive / S-au deschis primele secţii de votare de pe Coasta de Est