CRIZA IMIGRANŢILOR: Guvernul ungar decretează STARE DE CRIZĂ din cauza imigraţiei în masă. Poliţia a suspendat traficul la punctele de trecere a frontierei de la Roszke şi Asotthalom

Guvernul ungar a decretat marţi stare de criză din cauza imigraţiei în masă, în două judeţe din sudul Ungariei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de MTI.

Urmărește
3986 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Guvernul ungar decretează STARE DE CRIZĂ din cauza imigraţiei în masă. Poliţia a suspendat traficul la punctele de trecere a frontierei de la Roszke şi Asotthalom

CRIZA IMIGRANŢILOR: Guvernul ungar decretează STARE DE CRIZĂ din cauza imigraţiei în masă (Imagine: Hepta)

UPDATE - Poliţia ungară a suspendat traficul la punctele de trecere a frontierei de la Roszke şi Asotthalom

Poliţia ungară a suspendat marţi traficul la punctele de trecere a frontierei cu Serbia de la Roszke şi Asotthalom, la ora locală 07.00 (08.00, ora României), potrivit unui şef al departamentului poliţiei naţionale, citat de agenţia de presă ungară MTI.

Autorităţile sârbe au fost informate corespunzător despre această măsură, a declarat într-o conferinţă de presă Laszlo Balazs, şeful departamentului pentru controlul graniţelor.

Măsura a fost luată pentru că un mare număr de imigranţi stătea de partea sârbă a frontierei şi, prin urmare, autorităţile ungare nu puteau efectua controalele la graniţă în mod corespunzător, a spus el.

O decizie de redeschidere a frontierei poate fi luată de şeful poliţiei naţionale, a spus Balazs.

În acest an, 200.778 de imigranţi clandestini au fost înregistraţi în Ungaria până luni la miezul nopţii. Numărul de imigranţi clandestini înregistraţi la frontiera sârbă a fost de 8.850 doar în cursul zilei de luni, a spus el.

UPDATE - Măsurile pentru judeţele Bacs-Kiskun şi Csongrad intră în vigoare marţi la orele 12.30-13.00 (13.30-14.00, ora României), a precizat Zoltan Kovacs.

Ungaria şi-a înăsprit legislaţia împotriva migraţiei ilegale, astfel că de la miezul nopţii de luni spre marţi, traversarea ilegală a frontierelor ţării este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară.

Traficanţii de persoane riscă pedepse cu închisoarea mai dure decât înainte. De exemplu, cei care organizează astfel de operaţiuni riscă între zece şi 20 de ani de detenţie.

Conform noii legislaţii, avarierea gardului de la frontieră este o infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea sau expulzarea.

De asemenea, Guvernul poate decreta stare de criză din cauza imigraţiei în masă, pentru o perioadă de până la şase luni.

Parlamentul va dezbate în curând un proiect care oferă armatei prerogative speciale în vederea protejării frontierei alături de poliţie şi biroul pentru imigraţie, după decretarea stării de criză din cauza imigraţiei. Parlamentul urmează să voteze legislaţia în ultima săptămână din septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici