- Home
- Externe
- LONDRA, (04.09.2015, 11:19)
- Ioana Bojan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRIZA IMIGRANŢILOR: Marea Britanie ar urma să accepte mai mulţi refugiaţi sirieni, potrivit unui plan pregătit de Guvern
Premierul britanic David Cameron ar urma să anunţe vineri un plan menit să ajute mai mulţi refugiaţi sirieni, pe fondul presiunilor tot mai mari din ţară şi din străinătate şi acuzaţiilor că Marea Britanie nu se implică în criza imigranţilor din Europa, relatează AFP în pagina online.
Urmărește
2553 afișări
CRIZA IMIGRANŢILOR: Marea Britanie ar urma să accepte mai mulţi refugiaţi sirieni, potrivit unui plan pregătit de Guvern (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)
Cameron a declarat că a fost "mişcat profund" de imaginile cu Aylan Kurdi, băieţelul sirian în vârstă de trei ani care a fost găsit mort pe o plajă din Turcia, şi a adăugat că Marea Britanie îşi va îndeplini "îndatoririle morale".
Presa britanică a relatat că, în condiţiile în care populaţia susţine din ce în ce mai mult ideea de a accepta mai mulţi refugiaţi, Guvernul încearcă să găsească o soluţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Citeşte şi: Daily Mail despre CRIZA IMIGRANŢILOR: România ar primi 7.000 de refugiaţi dintr-un total de 160.000, iar Marea Britanie niciunul - INFOGRAFIC
Ziarele The Times şi The Telegraph au scris că în prezent este întocmit un plan care prevede acceptarea a mii de refugiaţi, dar care ar urma să fie aduşi direct din tabere ONU de la graniţa siriană.
"Detaliile finale privind numărul lor, finanţare şi locul (de găzduire) sunt discutate de urgenţă" la Guvern, a scris The Guardian, citând surse guvernamentale.
"Cameron este convins în continuare că, dacă ar accepta un număr mare de refugiaţi aflaţi deja în Europa, criza s-ar agrava şi ar încuraja haosul", adaugă publicaţia.
Fără să facă comentarii precise, Cameron a declarat joi că Marea Britanie va revizui numărul refugiaţilor pe care îi acceptă, adăugând: "Nu există o soluţie care presupune pur şi simplu să accepţi oameni, trebuie să fie o soluţie cuprinzătoare". "Chiar ne pasă", a subliniat el.
Marea Britanie a acceptat în ultimul an 216 refugiaţi sirieni, conform unei scheme speciale a Guvernului, iar aproximativ 5.000 de sirieni au primit azil de la începutul conflictului în ţara lor, în 2011 - mult mai puţini decât în alte ţări, ca Franţa, Germania sau Suedia.
Londra a refuzat de asemenea sistemul de cote pentru distribuirea solicitanţilor de azil în Uniunea Europană.
O petiţie adresată Parlamentului, care cere Marii Britanii să accepte mai mulţi refugiaţi, a strâns peste 325.000 de semnături, în timp ce grupul de campanie Avaaz a anunţat că 2.000 de britanici s-au oferit să găzduiască familii de refugiaţi.
Pe străzile din Londra, părerile sunt însă împărţite. "Nu pot să cred că nu am făcut nimic până acum", a declarat Victoria Buurman (45 de ani). "Cred că este dezgustător că s-a ajuns să moară copii înainte să recunoaştem că nu acţionăm moral", a adăugat ea, izbucnind în lacrimi.
Citeşte şi: Omar Hayssam: România se va confrunta cu un val de refugiaţi - peste jumătate de milion în 6 luni - VIDEO
Dar Souvik Ghosh, un student din India în vârstă de 25 de ani, a declarat că Marea Britanie nu ar trebui să primească mai mulţi imigranţi. "Ar trebuisă existe nişte limite. Pentru că altfel sistemul economic al acestei ţări va fi suprasolicitat", a apreciat el.
Candidaţii la şefia Partidului Laburist i-au cerut la rândul lor lui Cameron să depună mai multe eforturi. Unul dintre ei, Yvette Cooper, a cerut ca Marea Britanie să accepte imediat 10.000 de refugiaţi sirieni, în timp ce Jeremy Corbyn, considerat favorit în cursa laburistă, a adăugat că nu există "o soluţie militară şi cu garduri electrice" la această criză.
Câţiva parlamentari conservatori din partidul lui Cameron i-au cerut de asemenea premierului să facă mai mult.
Critici au venit şi din Europa, comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muiznieks, afirmând că este îngrijorat de poziţia lui Cameron.
"Este adevărat că pacea pe termen lung ar trebui adusă în Siria şi alte ţări afectate de război, dar Marea Britanie are o obligaţie legală şi morală să ofere adăpost celor care fug de război şi persecuţii", a apreciat el. "Adevărul este că, în prezent, Marea Britanie face mult mai puţin decât alte ţări europene".
Peter Sutherland, reprezentantul special al ONU pentru migraţie, a declarat pentru BBC că, în timp ce unele ţări poartă povara crizei imigranţilor, Marea Britanie este printre cele care ar putea face mai mult.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Daily Mail despre CRIZA IMIGRANŢILOR: România ar primi 7.000 de refugiaţi dintr-un total de 160.000, iar Marea Britanie niciunul - INFOGRAFIC
Citește și: CRIZA IMIGRANŢILOR: Imagini şocante cu cadavrul unui băieţel sirian găsit pe o plajă din Turcia fac înconjurul lumii - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe