- Home
- Externe
- ATENA, (23.11.2015, 18:12)
- Roxana Maciuca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRIZA IMIGRANŢILOR: Proteste ale refugiaţilor blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia
Imigranţii aflaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia au blocat traficul feroviar şi au intrat în greva foamei, solicitând permisiunea de a înainta spre Europa de Vest, în condiţiile în care autorităţile macedonene au restricţionat accesul imigranţilor săptămâna trecută.
Urmărește
460 afișări
Proteste ale imigranţilor blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)
Imigranţi marocani, iranieni şi pakistanezi sunt blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia de săptămâna trecută de când autorităţile sârbe şi macedonene au anunţat că nu mai primesc pe teritoriile lor decât refugiaţi din Siria, Irak şi Afganistan, întrucât provin din state afectate de războaie civile.
Restul imigranţilor au început să fie deportaţi treptat în statele prin care au trecut, situaţiile din ţările lor nefiind atât de grave precum cele cu care se confruntă autorităţile siriene, irakiene şi afgane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Un bărbat din Iran a intrat, luni, în greva foamei şi şi-a cusut buzele cu fire de nylon pentru a protesta faţă de restricţiile impuse.
Întrebat de corespondenţii Reuters aflaţi la frontiera cu Macedonia în ce ţară vrea să ajungă, bărbatul, în vârstă de 34 de ani, inginer de profesie, pe nume Hamid, a declarat: "În orice ţară liberă din lume. Nu pot să mă întorc. Voi fi spânzurat".
Mai mulţi imigranţi, printre care marocani şi iranieni, au blocat linii de transport feroviar care leagă Grecia de Macedonia alergând pe căile ferate.
Un grup de imigranţi din Bangladesh aveau mesaje scrise pe piepturile goale: "Împuşcaţi-ne, nu ne vom întoarce niciodată", "Împuşcaţi-ne sau salvaţi-ne".
Sute de mii de imigranţi, majoritatea refugiaţi sirieni, au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge din Turcia în Grecia şi pentru a se îndrepta către ţări mai puternice din punct de vedere economic din nordul şi vestul Europei precum Suedia şi Germania.
Săptămâna trecută, Slovenia, un stat membru al zonei Schengen, a anunţat că va permite accesul pe teritoriul ţării doar refugiaţilor sirieni, irakieni şi afgani şi că "imigranţii economici" vor fi trimişi înapoi în ţările din care provin. Şi alte ţări care sunt tranzitate de imigranţi precum Croaţia, Serbia şi Macedonia, au urmat exemplul Sloveniei, blocând la frontierele lor mii de imigranţi în condiţiile în care iarna se apropie.
Grupurile umanitare au contestat politica adoptată de ţările europene tranzitate de imigranţi, subliniind că azilul ar trebui acordat pe merit, nu în baza naţionalităţii.
"Să clasifici o întreagă naţiune drept una de imigranţi economici nu este un principiu recunoscut de legile internaţionale", a avertizat Rados Djurovic, directorul Centrului de Protecţie a Azilanţilor cu sediul în Belgrad, Serbia.
"Riscăm să încălcăm drepturile omului şi legea azilului", a precizat Djurovic.
Restricţiile privind accesul imigranţilor pe teritoriul european coincid cu noile măsuri de securitate din Europa impuse de atentatele teroriste din Paris din data de 13 noiembrie, revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic (SI), soldate cu moartea a 130 de persoane.
Potrivit investigaţiilor, doi dintre atacatorii implicaţi în atacurile teroriste din Paris ar fi fost refugiaţi care au ajuns în Grecia după ce au traversat Mediterana. Majoritatea atacatorilor erau însă cetăţeni francezi sau belgieni.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe