- Home
- Externe
- LONDRA, (08.10.2015, 14:14)
- Raluca Manga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRIZA IMIGRANŢILOR: Refugiaţi sirieni se întorc acasă să vândă bunuri, pentru a putea pleca în Europa
Tot mai mulţi refugiaţi sirieni aflaţi în Iordania se întorc în Siria, fie să rămână acasă, fie să-şi vândă bunurile pentru a pleca în Europa, potrivit unor date de la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează BBC News online.
Urmărește
2667 afișări
CRIZA IMIGRANŢILOR: Refugiaţi sirieni se întorc acasă să vândă bunuri, pentru a putea pleca în Europa (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)
Aproape 4.000 de refugiaţi s-au întors în Siria în august, dublu faţă de luna anterioară.
Unii încearcă să se întoarcă acasă şi să rămână acolo, în timp ce alţii plănuiesc să-şi vândă bunurile pentru a strânge bani de călătorie către Europa, potrivit unor organizaţii pentru refugiaţi.
Aproximativ 86% dintre sirienii din Iordania trăiesc sub pragul sărăciei de acolo, cu 3,20 dolari pe zi, potrivit UNHCR.
"Ei n-au cu ce să-şi asigure un acoperiş deasupra capului, să pună mâncare pe masă şi să-şi trimită copiii la şcoală", a declarat pentru BBC Cate Osborn, de la filiala pentru Iordania a Consiliului Norvegian pentru Refugiaţi (NRC). "Ei percep situaţia ca tot mai disperată", a subliniat ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Aproximativ 100 de refugiaţi, în medie, s-au întors zilnic în Siria în septembrie, în comparaţie cu o medie de 120 pe zi în august şi de 60 pe zi în iulie, potrivit UNHCR. Organizaţia a cules aceste date în contextul în care autobuzele către Siria pleacă de la tabăra de refugiaţi Zaatari, administrată de către ONU.
Unii dintre ei încearcă să se întoarcă acasă sau să se alăture membrilor familiei lor, care au fost strămutaţi în interiorul ţării, a declarat Osborn, iar alţii vor să ajungă în Europa.
"Mulţi ne spun că se întorc în Siria pentru a-şi vinde bunurile şi pentru ca să facă rost de banii de care au nevoie pentru a pleca spre Europa", a spus Osborn.
"Dacă nu poţi oferi protecţie şi un sentiment de speranţă, refugiaţii vor lua problemele în propriile mâini", a declarat Andrew Harper, coordonatorul UNHCR în Iordania. "Însă această schimbare înseamnă mult mai mult acum. Înseamnă unde se văd sirienii şi irakienii peste cinci ani", a adăugat el.
Există de asemenea informaţii potrivit cărora sute de sirieni pleacă din Iordania cu avionul, potrivit NRC, mulţi călătorind spre Istanbul, o primă oprire a imigranţilor în drumul lor spre Europa.
Creşterea numărului de sirieni care părăsesc Iordania coincide cu reducerea ajutoarelor care le erau oferite. Luna trecută, Programul Alimentar Mondial (PAM) a încetat să mai ofere tichete de masă unui număr de 229.000 de refugiaţi în Iordania, din cauza lipsei de fonduri.
Peste patru milioane de refugiaţi sirieni se află în Liban, Iordania, Turcia, Irak şi Egipt. În pofida apelurilor pentru suplimentarea fondurilor, UNHCR subliniază că a primit doar o treime din banii de care are nevoie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Miniştrii de Interne din UE discută despre accelerarea repatrierii imigranţilor clandestini
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe