Criza politică din Bulgaria continuă să se adâncească. Alegerile parlamentare, amânate din nou

Preşedintele bulgar Rumen Radev a refuzat luni să numească un guvern interimar, prelungind impasul politic al ţării pe fondul unei divergenţe între Radev şi prim-ministrul interimar desemnat de acesta, Goritsa Grancharova-Kozhareva.

Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Criza politică din Bulgaria continuă să se adâncească. Alegerile parlamentare, amânate din nou

Criza politică din Bulgaria continuă să se adâncească. Alegerile parlamentare, amânate din nou

Impasul s-a declanşat după ce preşedintele Radev a refuzat să semneze un decret de numire a cabinetului propus de Grancharova-Kozhareva, care includea decizia controversată de a-l păstra pe Kalin Stoyanov ca ministru de interne.

În aceste condiţii, alegerile parlamentare – anunţate anterior pentru 20 octombrie – vor fi amânate pentru o dată nedefinită, scrie EU Observer.

Potrivit POLITICO, preşedintele Radev şi opoziţia parlamentară îl consideră pe Kalin Stoyanov drept un confederat al lui Delyan Peevski, un oligarh bulgar care a fost sancţionat de SUA şi Marea Britanie pentru corupţie.

În cadrul unei postări pe Facebook, Rumen Radev a afirmat că „asigurarea calmării situaţiei politice şi organizarea de alegeri corecte” este „evident imposibilă” dacă Stoyanov rămâne în funcţia de ministru de interne.

Bulgaria se confruntă cu o criză politică în ultimii trei ani, întrucât niciuna dintre diferitele forţe politice ale ţării nu a reuşit să creeze un guvern stabil în tot acest timp. Alegătorii bulgari s-au prezentat la urne până acum de şase ori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici