- Home
- Externe
- CHIŞINĂU, (12.11.2019, 13:06)
- Lacramioara Ivaz
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criză politică la Chişinău. Guvernul Maia Sandu a picat în urma moţiunii de cenzură
Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a picat în urma unei moţiuni de cenzură, care a fost iniţiată de Partidul Socialist (PSRM), ce făcea parte din coaliţia de guvernare, informează site-ul Unimedia.
Urmărește
3507 afișări
Parlamenul de la Chişinău examinează moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Maia Sandu
UPDATE Deputaţii PSRM şi Partidul Democrat (PD) au votat pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Astfel, actualul Executiv a fost demis cu votul a 63 de deputaţi. Partidul Şor s-a abţinut.
„În iunie pe întuneric, cu frică, unii au decis în ultima clipă să meargă împotriva lui Plahotniuc, iar astăzi, pe lumină, mergeţi împotriva unui Guvern al poporului. Refuzăm să fim părtaşi într-un joc, în care partenerii de coaliţie încearcă să captureze statul. Aveţi de luat o decizie, pentru care veţi răspunde în faţa propriilor alegători”, a declarat Maia Sandu, premierul dermis al Republicii Moldova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
”Noi ştiam ce facem şi am mers în această guvernare ca să scăpăm de ciumă. Noi ştima unde mergem, dar am creat o majoritate parlamentară să salvăm oamenii de sărăcie şi tiranie, iar voi vreţi să vă salvaţi averile. Cei speriaţi sunt mai mulţi, caută să facă înţelegeri pe la spate şi vor să scape de noi, când au văzut că noi nu ne vindem, am adus bani în ţară, am deschis uşile către UE şi am decis să facem viaţa oamenilor mai bună. Unde s-a mai văzut democraţi, care să voteze împotriva democraţiei şi socialişti care să voteze împotriva ajutorului social”, a completat Sandu, co-lider al Blocului ACUM (pro-european).
Maia Sandu a făcut mai multe declaraţii, după ce a căzut Guvernul pe care l-a condus: „Nu avem ce să discutăm altceva cu oameni care nu sprijină cea mai importantă reformă. Mi-aş fi dorit să facem mai multe pe reforma justiţiei. Aş fi vrut să avem adoptată legea justiţie, dar nu există voinţă politică pentru lucruri serioase. Noi o să continuăm să muncim pentru oameni, să luptăm pe baricade şi la Guvern, dacă ne-ar fi fost oferită această posibilitate. Acum trebuie să scăpăm de următoarea urgie care se conturează şi încearcă să acapareze instituţiile statului. Noi suntem reforma justiţiei şi problema a fost că Igor Dodon şi PSRM nu au susţinut reforma justiţiei. Nu avem să discutăm altceva cu oameni care nu sprijină cea mai importantă reformă”, relatează Radio Chişinău.
Tudorache, despre Republica Moldova: Deciziile politice nu trebuie să afecteze traseul european al ţării
Eurodeputatul grupului Renew Europe Dragoş Tudorache a afirmat că politicienii din Republica Moldova nu trebuie să piardă din vedere obiectivul principal, şi anume traseul european al ţării, iar deciziile de partid sau interesele de moment nu trebuie să afecteze acest scop.
„Oamenii politici din Republica Moldova nu trebuie să uite nicio clipă singurul obiectiv care contează atât în prezent, dar şi în viitor: traseul european al ţării lor. Înţelegem jocul democratic, schimbările politice, deciziile de partid sau orice formă de interes de moment, dar ele pot fi acceptabile doar dacă nu afectează acest traseu european. Să înţelegi care este destinul politic al naţiunii tale şi că el nu se poate împlini fără convingeri proeuropene este fundamental pentru orice politician bine intenţionat. Este o chestiune de responsabilitate politică faţă de dorinţa cetăţenilor moldoveni şi, în acelaşi timp, o datorie morală pentru partenerii pe care îi doreşti alături de tine”, a scris Dragoş Tudorache, marţi, pe Facebook.
Noul raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova a adăugat că sunt necesare acţiuni rapide care să ofere asigurări că nu se deraiază de la traseul european al statului.
„Este nevoie, prin urmare, de o acţiune rapidă pentru a se oferi asigurările necesare că traseul proeuropean nu este deraiat în niciun fel. Aşteptăm semnalele corecte care se vor da în urma negocierilor din zilele viitoare şi îmi exprim speranţa că nu vom avea niciun fel de surprize neplăcute din partea oamenilor politici din Republica Moldova. Şi e foarte important ca toţi actorii politici proeuropeni de la Chişinău să pună interesul naţional deasupra orgoliilor politice şi să se aşeze la masa negocierilor cu cele mai bune intenţii”, a conchis Tudorache.
Deputaţii din Legislativul de la Chişinău au examinat, în cadrul şedinţei de marţi, moţiunea de cenzură depusă de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova împotriva Guvernului Maia Sandu, relatează site-ul portalului ştiri.md.
Şedinţa parlamentară a început marţi, la ora 10:00, la aceasta fiind prezenţi 93 de deputaţi.
Prim-ministrul în exerciţiu, Maia Sandu, a luat cuvântul în faţa membrilor Camerei Deputaţilor, afirmând că socialiştii „aruncă pietre în Guvern fără motive”, reiterând faptul că guvernarea Executivului de la Chişinău este una „cinstită” în raport cu cetăţenii moldoveni.
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a înaintat vineri, pe 8 noiembrie, o moţiune de cenzură asupra Guvernului lui Maia Sandu, ca urmare a iniţiativei acestuia de modificare a Legii procuraturii. Ca răspuns la acest demers, Maia Sandu a transmis avertismente legate de consecinţele unei posibile căderi a Guvernului de la Chişinău.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Lupta împotriva Ebola: Comisia Europeană acordă pentru prima dată autorizaţie de comercializare pentru producerea vaccinului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe