- Home
- Externe
- BRUXELLES, (01.01.2020, 04:03)
- Marinela Sarbu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Croaţia preia de la Finlanda preşedinţia rotativă semestrială a Uniunii Europene
Croaţia preia la 1 ianuarie preşedinţia rotativă semestrială a Uniunii Europene de la Finlanda, care a urmat preşedinţiei deţinute de România, mandatul întinzându-se pe o perioadă de şase luni, respectiv pănă pe data de 30 iunie 2020.
Urmărește
215 afișări
Croaţia preia de la Finlanda preşedinţia rotativă semestrială a Uniunii Europene
Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este responsabilă de funcţionarea Consiliului Uniunii Europene. Se roteşte între statele membre ale UE la fiecare şase luni. Preşedinţia Consiliului nu este deţinută de o persoană individuală, ci este exercitată de guvernul unui stat membru.
Din 2009 statele care deţin preşedinţia lucrează în grupuri de trei, numite "triouri". Trioul stabileşte obiective pe termen lung şi pregăteşte o agendă comună pe o perioadă de 18 luni. Pe baza acestui program, fiecare dintre cele trei ţări îşi pregăteşte propriul său program, mai detaliat, pentru 6 luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Trioul actual este alcătuit din preşedinţiile României (ianuarie-iunie 2019), Finlandei (iulie-decembrie 2019) şi Croaţiei (ianuarie-iunie 2020). Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene în 2019 a fost prima preşedinţie a Consiliului UE deţinută de România.
În luna aprilie, preşedintele Comisiei pentru afaceri economice şi monetare (ECON) a Parlamentului European, Roberto Gualtieri, a declarat că sub Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene "am reuşit să facem un lucru pe care mulţi îl credeau imposibil, şi anume am reuşit să finalizăm un număr uriaş de dosare legislative, care erau în pericol, pentru că nu mai aveam mult timp să le finalizăm şi erau foarte multe dosare importante deschise: Invest EU şi alte dosare foarte importante în domeniul serviciilor financiare".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Emmanuel Macron intenţionează să continue planul controversat de reformare a sistemului pensiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe