CRONOLOGIE: Cele mai grave alunecări de teren produse în lume începând din 2010

Alunecarea de teren din provincia afgană Badakhshan, soldată cu cel puţin 350 de morţi, completează lista neagră a unor catastrofe asemănătoare care s-au succedat în lume din 2010 şi până în prezent, relatează AFP, care prezintă o cronologie a acestor evenimente.

Urmărește
5266 afișări
Imaginea articolului CRONOLOGIE: Cele mai grave alunecări de teren produse în lume începând din 2010

CRONOLOGIE: Cele mai grave alunecări de teren produse în lume începând din 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

2014

- 2 mai: AFGANISTAN - Cel puţin 350 de morţi, potrivit ONU, în Badakhshan (nord-est) într-o alunecare de teren produsă în urma unor ploi torenţionale. Guvernatorul local estimează că bilanţul poate să ajungă la 2.500 de morţi.

- 22 martie: STATELE UNITE - Treizeci şi patru de morţi şi aproximativ zece dispăruţi, după prăbuşirea unui deal peste un râu, care a dus la acoperirea comunităţii rurale Oso, situată la aproximativ o sută de kilometri de Seattle (statul Washington, în nord-vest).

2013

- 15 iunie: INDIA - Inundaţii şi alunecări de teren cauzate de ploile torenţiale aduse de un muson timpuriu provoacă moartea a 6.000 de persoane în nord, în principal în statul Uttarakhand.

- 16 septembrie: MEXIC: Cel puţin 58 de morţi şi dispăruţi în urma unei alunecări de teren care a acoperit satul La Pintada, în estul statului Guerrero (sud).

2012

- 25 ianuarie: PAPUASIA (Indonezia) - Cel puţin 40 de morţi şi aproximativ 20 de dispăruţi în urma unei alunecări de teren care a afectat două sate, în sud.

- 24-26 iunie: BANDGLADESH - Alunecări de teren, provocate de precipitaţii intense aduse de muson, devastează în totalitate sate din sud-estul ţării, o catastrofă soldată cu cel puţin 108 morţi şi cu strămutarea a peste 60.000 de persoane.

2011

- 12 ianuarie: BRAZILIA - Inundaţii şi alunecări de teren, cauzate de ploi diluviene, devastează regiunea montană din apropierea oraşului Rio de Janeiro (sud-est), provocând peste o mie de morţi şi dispăruţi.

2010

- 22 februarie: INDONEZIA - O alunecare de teren se soldează cu 85 de morţi şi dispăruţi pe o plantaţie de ceai, la sud de Jakarta.

- 1 martie: UGANDA - Aproximativ 350 de persoane sunt acoperite de o alunecare de teren care devastează trei sate, într-o zonă din Muntele Elgon (est).

- 1 aprilie: PERU - O bucată din munte se prăbuşeşte din cauza ploilor, în nord-estul ţării, provocând peste 80 de morţi şi dispăruţi.

- 7 aprilie: BRAZILIA - O alunecare de teren la Niteroi, în apropiere de Rio de Janeiro, se soldează cu 200 de dispăruţi. Câteva zile mai târziu, ploile torenţiale au provocat indundaţii şi alunecări de teren în acelaşi stat, provocând moartea a 250 de persoane.

- 5 august: INDIA - 189 de morţi şi cel puţin 400 de persoane date dispărute în regiunea himalaiană Ladakh (nord), în urma unor precipitaţii însemnate cantitativ şi alunecări de teren care devastează Leh, oraşul principal, şi împrejurimile sale.

- 7 august: CHINA - Alunecări de teren au loc în oraşul montan Zhouqu, în provincia Gansu (nord-vest), provocând peste 1.700 de morţi şi dispăruţi.

- 4 octombrie: INDONEZIA - Alunecări de teren devastează districtul Teluk Wondama, o zonă montană din Papuasia Occidentală (est). O sută zece persoane au murit, iar aproximativ 80 au fost date dispărute în urma acestei catastrofe.

- 5 decembrie: COLUMBIA - O alunecare de teren se produce la periferia oraşului Medellin (la 400 de kilometri nord-vest de Bogota), din cauza ploilor diluviene, soldându-se cu 45 de morţi şi aproximativ o sută de dispăruţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici