- Home
- Externe
- (21.01.2022, 00:04)
- Mihai Draghici
Cronometrul privind riscurile autodistrugerii omenirii rămâne fixat la 100 de secunde
Cronometrul privind riscul autodistrugerii omenirii se menţine la 100 de secunde de momentul unui dezastru, la fel ca anul trecut, conform organizaţiei denumite Buletinul Savanţilor din domeniul Atomic (Bulletin of the Atomic Scientists, BAS).
Urmărește
17094 afișări
Sursa foto: Profimedia
În ultimul an, cronometrul privind riscul producerii unui război nuclear sau altei catastrofe a fost la 100 de secunde de ora 24.00.
Buletinul Savanţilor din domeniul Atomic (BAS) a anunţat, joi, în cursul unui eveniment organizat prin videoconferinţă, că riscurile rămân la acelaşi nivel, "la 100 de secunde" de ora 24.00. Anunţul a fost făcut de videobloggerul Hank Green şi de dr. Rachel Bronson, preşedintele organizaţiei Buletinul Savanţilor din domeniul Atomic (Bulletin of the Atomic Scientists, BAS). Organizaţia nonguvernamentală marchează 75 de ani de la înfiinţare.
"Menţinerea nivelului riscurilor nu este o veste bună. Suntem blocaţi într-un moment periculos, care nu aduce nici stabilitate, nici securitate", afirmă profesorul Sharon Squassoni, de la Institutul Internaţional pentru Ştiinţă şi Tehnologie, potrivit cotidianului The Independent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Un alt specialist, dr. Scott Sagan, notează că printre semnalele pozitive din ultimul an se numără declaraţiile făcute de preşedinţii din Statele Unite şi Rusia, Joseph Biden şi Vladimir Putin, care au oferit garanţii că un conflict nuclear trebuie evitat. Însă, printre riscuri figurează încercările de fabricare a armelor nucleare în Orientul Mijlociu şi testarea de arme antisatelit de către China şi Rusia.
Cronometrul privind riscurile autodistrugerii omenirii este la nivelul de 100 de secunde de ora 24.00 din 2020, acesta fiind cel mai grav nivel din istorie.
Anterior, cel mai mare risc de conflict atomic s-a înregistrat în timpul Războiului Rece, la începutul anului 1953, când cronometrul a fost la 120 de secunde de ora 24.00, un moment simbolic care ar marca o catastrofă planetară. Riscurile sunt evaluate de o comisie de oameni de ştiinţă, pe baza criteriilor politice, energetice, climatice, diplomatice şi în materie de armament. Cronometrul măsoară apropierea de un dezastru planetar din cauza progreselor ştiinţifice şi tehnice necontrolate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: China îşi modernizează arsenalul nuclear şi cere Statelor Unite şi Rusiei să reducă propriile stocuri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe