- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum a fost Costa Concordia readusă pe linia de plutire şi cum arată în prezent - FOTO, VIDEO
Pachebotul Costa Concordia a fost readus pe linia de plutire, după o operaţiune inedită şi de amploare, care a durat aproximativ 20 de ore. Un videoclip arată operaţiunea autorităţilor şi modul în care a fost afectată ambarcaţiunea după ce a stat în apă timp de opt luni.
Cum a fost Costa Concordia readusă pe linia de plutire şi cum arată în prezent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Operaţiunea de «parbuckling» (rotire, n.r.) s-a încheiat. Ambarcaţiunea (...) a ajuns la verticală", a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă Franco Gabrielli, şeful protecţiei civile italiene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Pachebotul Costa Concordia, uşor lovit în urma naufragiului de la 13 ianuarie 2012, provocat de o manevră riscantă în apropiere de ţărm, se detaşează foarte clar la orizont, fiind în poziţie verticală. Flancul drept, rămas sub apă timp de 20 de luni, este ruginit de tot, în timp ce celălalt este de un alb strălucitor.
Nava se află "cu două treimi sub apă şi o treime la suprafaţă", a anunţat pentru presă inginerul Franco Porcellacchia, un responsabil de proiecte pentru Carnival, compania-mamă americană a Costa Crociere. Potrivit lui, etapa "cea mai delicată" a fost depăşită.
Începând de la Protecţia Civilă, însărcinată cu acest proiect de către Guvernul italian, şi consorţiul americano-italian Titan-Micoperi până la Observatorul pentru Mediu, toată lumea s-a felicitat pentru colaborarea fructuoasă între privat şi public, la care a participat o echipă de 500 de persoane de 26 de naţionalităţi.
Rotirea mastodontului de 114.000 de tone, eşuat la câţiva metri de Insula Giglio, o premieră mondială, a început luni în jurul orei locale 09.00 (10.00, ora României) şi a durat aproximativ 20 de ore.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO