- Home
- Externe
- (23.02.2021, 17:20)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alertă la graniţa dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord. Cum a reuşit un bărbat să traverseze neobservat una din cele mai securizate zone din lume
- Un bărbat din Coreea de Nord a reuşit să traverseze graniţa fortificată spre Coreea de Sud, neobservat de trupele statului vecin.
- Yonhap: Bărbatul a trecut printr-un tunel din zona demilitarizată despre care armata sud-coreeană nici nu ştia că există.
- Acesta a fost capturat după ce a declanşat mai multe alarme şi a apărut de 8 ori pe camerele de supraveghere.
- Este a doua oară în patru luni când securitatea zonei demilitarizate de la graniţa dintre Coreea de Sud şi de Nord ridică semne de întrebare.
Urmărește
5783 afișări
FOTO: Profimedia
Un bărbat din Coreea de Nord a reuşit să treacă neobservat de trupele sud-coreene graniţa fortificată dintre cele două state vecine. Iar asta nu se datorează neapărat abilităţilor sale extraordinare de a deveni „invizibil”. Se pare că norocul a fost de partea lui, pentru că, potrivit BBC, a declanşat mai multe alarme şi a apărut de 8 ori pe camerele de supraveghere.
Bărbatul a traversat înot o porţiune, îmbrăcat în costum de baie, apoi a mers pe jos 5 kilometri şi a petrecut trei ore nedetectat înainte ca trupele militare să ia măsuri, în cele din urmă. Motivul pentru care a recurs la un asemenea gest periculos nu a fost clarificat încă.
Iar dacă situaţia poate părea desprinsă dintr-un film de comedie, lucrurile nu se opresc aici. La un moment dat, bărbatul a trecut printr-un tunel de drenaj din zona demilitarizată despre care armata sud-coreeană nici nu ştia că există, a relatat agenţia de ştiri Yonhap.
Traseul parcurs de bărbatul din Coreea de Nord a fost posibil în ciuda faptului că zona este una dintre cele mai puternic securizate din lume.
Din Coreea de Nord în Coreea de Sud, pe ascuns. Reconstituirea drumului
Detaliile au fost obţinute în urma unui raport al oficialilor din Coreea de Sud, care viza incidente de securitate din 16 februarie. Identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită.
Tot o necunoscută e şi ruta călătorului din Coreea de Nord, care a ajuns pe ţărm la ora 01:05, în apropierea unui punct de observaţie sud-coreean, la nord de oraşul Goseong. După ce a ascuns costumul de neopren sub o piatră, acesta s-a deplasat de-a lungul gardului de sârmă ghimpată de pe plajă.
A intrat apoi în tunelul de drenaj şi a traversat zona demilitarizată, deplasându-se fără a fi detectat mai bine de 5 kilometri, până la ora 04:16, când a apărut pe o cameră CCTV. De data aceasta militarii au acţionat, aceştia găsindu-l la ora 07:27.
Conform informaţiilor raportate, bărbatul a solicitat să se predea unor autorităţi civile, de teamă să nu fie deportat înapoi în Nord.
Cum a fost posibil? Alarma, pusă pe seama unor erori tehnice
Camerele de supraveghere l-au surprins pe bărbat de mai multe ori între 01:05 şi 01:38, iar alarmele au fost declanşate de două ori. Totuşi, timp de câteva ore nu a fost luată nicio măsură.
Aparatura de supraveghere militară, tip CCTV, l-a reperat pe intrus de alte trei ori în jurul orei 04:00.
Un oficial a declarat pentru Yonhap că soldatul responsabil cu echipamentele de supraveghere a coastelor făcea ajustări la momentul respectiv şi a crezut că alarmele sunt o eroare de sistem.
Există suspiciuni dacă bărbatul, un civil angajat în industria pescuitului, a înotat din Coreea de Nord aşa cum se susţine, având în vedere condiţiile meteorologice de iarnă. S-a speculat că ar fi putut face o parte din călătorie cu barca.
Este a doua oară în decursul a patru luni când securitatea zonei demilitarizate de la graniţa dintre cele două Coree ridică semne de întrebare.
În luna noiembrie a anului trecut au fost anunţate controale amănunţite, după ce o fostă gimnastă a sărit peste gardul de frontieră.
De la preluarea puterii în 2011, se crede că liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat înăsprirea controalelor la frontierele cu China şi Coreea de Sud. Totuşi, aproximativ 1.000 de persoane fug din Coreea de Nord în fiecare an.
Parcurgerea zonei demilitarizate este deosebit de periculoasă, cu riscuri majore pentru cei prinşi în fapt. Graniţa şi fortificaţiile sale sunt zone de risc ridicat de la finalul războiului coreean, încheiat cu un armistiţiu în 1953. Coreea de Nord şi de Sud rămân, însă, în război, întrucât luptele nu s-au încheiat cu un tratat de pace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe