- Home
- Externe
- (06.04.2020, 04:49)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum explică oamenii de ştiinţă misterul din jurul deceselor unor tineri perfect sănătoşi, din cauza COVID-19
COVID-19 este în continuare un mister pentru specialişti şi oameni de ştiinţă din toată lumea care încearcă să găsească un vaccin, un tratament sau pur şi simplu să înţeleagă cum funcţionează virusul sau de ce pe unii îi afectează mai rău decât pe alţii.
Urmărește
27150 afișări
Cum explică oamenii de ştiinţă misterul din jurul deceselor unor tineri perfect sănătoşi din cauza COVID-19
Una dintre puţinele informaţii sigure pe care le avem despre noul coronavirus este că acesta îi afectează mult mai grav pe cei în vârstă, în special cele cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă, boli pulmonare şi diabet şi că rata deceselor în rândul acestora este mult mai mare decât în cazul persoanelor tinere.
Totuşi, există mai multe cazuri de tineri cu o stare de sănătate foarte bună înainte de a fi infectaţi şi care au murit din cauza COVID-19.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Cifrele de la debutul pandemiei în Statele Unite, ţara cu cel mai mare număr de îmbolnăviri la nivel global, arată că 18% dintre pacienţii confirmaţi pozitiv aveau vârste între 45 şi 54 de ani, iar 29% aveau între 20 şi 44 de ani. Dintre cei care au fost spitalizaţi, 18% au avut vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani, iar 20% au fost între 20 şi 44 de ani.
Oamenii mai tineri sunt mult mai puţin susceptibili să moară, dar există cazuri izolate, ceea ce creează un model neobişnuit. Dr. Anthony Fauci, medic şi imunolog american care a ocupat funcţia de director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli, spune că tocmai acest tipar face din COVID-19 o „boală neobişnuită”.
„Sunt fascinat de patogeneza acestei boli. Sunt multe persoane care par să se simtă bine şi apoi brusc suferă insuficienţe respiratorii şi trebuie conectaţi la ECMO (un aparat cardio-pulmonar) şi apoi mor", a explicat dr. Fauci pentru CNN.
Oamenii de ştiinţă şi cercetătorii se întreabă dacă răspunsul la aceste tipare neobişnuite ar putea sta în genele noastre şi încearcă să studieze diferenţele dintre persoanele care prezintă simptome uşoare şi cei care ajung să moară.
O posibilitate este o variaţie în gena ACE2. ACE2 este o enzimă care se ataşează de suprafaţa exterioară a celulelor din plămâni şi inimă. Într-un articol din revista Science, imunologul Dr. Philip Murphy de la Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase spunea că „variaţiile genei ACE2 care modifică receptorul ar putea face ca virusul să ajungă în celulele pulmonare mai uşor sau mai greu”.
O altă teorie este aceea că un ingredient esenţial produs de organism, cunoscut sub numele de agent tensioactiv, care permite corpului să lupte cu virusul, să se epuizeze la unii pacienţi infectaţi cu coronavirus.
Oamenii de ştiinţă urmăresc şi felul în care sistemul imunitar răspunde la virusuri şi bacterii în primul rând. La unii oameni tineri, sănătoşi, un sistem imunitar foarte reactiv ar putea duce la o furtună inflamatorie masivă care ar putea copleşi plămânii şi alte organe.
În aceste cazuri, nu este un sistem imunitar îmbătrânit sau slăbit, ci unul care funcţionează prea bine. Unii clinicieni din prima linie au speculat că este motivul pentru care steroizii, un suprimant al sistemului imunitar, par să ofere beneficii pentru unii oameni.
O definire a patologiei de bază ar putea dura încă luni şi poate fi variabilă de la un pacient la altul fără a fi legată de vârstă.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe