Cum plănuieşte NATO să evacueze trupele rănite de pe front în cazul unui război cu Rusia

  • NATO are în plan să coordoneze transportul unui număr mare de trupe rănite departe de liniile frontului în cazul unui eventual război cu Rusia.
  • Acţiunea s-ar desfăşura, posibil, prin trenuri spital, întrucât evacuările aeriene ar putea să nu fie fezabile.
Urmărește
770 afișări
Imaginea articolului Cum plănuieşte NATO să evacueze trupele rănite de pe front în cazul unui război cu Rusia

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

NATO plănuieşte transportul pe scară largă al trupelor rănite în cazul unui război în Rusia, potrivit generalului-locotenent Alexander Sollfrank, şeful comandamentului logistic al NATO, într-un interviu pentru Reuters.

Acest plan face parte dintr-un efort mai amplu al Alianţei Nord-Atlantice de a-şi revizui şi de a-şi spori capacitatea de descurajare şi apărare împotriva oricărui atac rusesc, relevă sursa citată.

Potrivit generalului-locotenent, în cazul unui conflict cu Rusia, trupele rănite nu vor trebui doar să fie transportate pe o distanţă mai mare decât în alte războaie din ultimii ani.

În cadrul interviului pentru Reuters, Sollfrank a menţionat că transportarea trupelor rănite s-ar face prin trenuri spital, deoarece evacuarea acestora pe cale aeriană ar putea să nu fie fezabilă.

„Trebuie luate în considerare toate opţiunile pentru a duce un număr mare de răniţi la instalaţiile medicale, ceea ce include trenurile, dar potenţial şi autobuzele”, a afrmat generalul-locotenent.

Întrucât fiecare ţară are reglementări diferite din punct de vedere medical, ar fi necesară depăşirea acestui obstacol printr-un „Schengen medical militar”, care ar putea presupune o zonă de liberă trecere pentru medicamentele sensibile, necesare tratării trupelor rănite, al căror transport transfrontalier este reglementat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici