"Cum rămâne cu lucrurile bune făcute de Hitler?" - Articolul semnat de un evreu ce a provocat vâlvă

O universitate din SUA investighează un articol apărut în propriul ziar satiric despre "lucrurile bune făcute de Hitler", material atribuit intenţionat greşit unui student evreu.

Urmărește
24252 afișări
Imaginea articolului "Cum rămâne cu lucrurile bune făcute de Hitler?" - Articolul semnat de un evreu ce a provocat vâlvă

"Cum rămâne cu lucrurile bune făcute de Hitler?" - Articolul semnat de un evreu ce a provocat vâlvă (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Articolul, publicat de ziarul Universităţii Rutgers, menţionează afirmaţii ca "să-i mulţumim puţin şi lui Hitler", a fost pus sub semnătura lui Aaron Marcus şi i s-a ataşat şi o poză a acestuia, informează Daily Mail.

Presupusul autor al articolului, care şi-a pierdut rude în Holocaust, a fost dezgustat de material şi intenţionează să-l dea în judecată pe cel responsabil.

Marcus a aflat despre material doar după ce l-a atenţionat un prieten de la Universitatea din New Jersey. "Să spui ceva de bine despre cineva ca Hitler, iar oamenii să fie lăsaţi să creadă că eu l-am scris, chiar şi într-o manieră satirică, e foarte dureros pentru mine şi pentru familia mea", a spus el.

Articolul, apărut în ediţia din 4 aprilie a ziarului studenţesc Daily Medium, sugerează că dictatorul nazist merită să fie lăudat pentru realizarea Volkswagen-ului, menţionând că "istoria este subiectivă, oameni buni".

De asemenea, cuvântul "atrocităţi" este scris între ghilimele în articol, iar despre Holocaust se spune că acesta i-a motivat pe evrei să realizeze Israelul, "un eveniment care nu s-ar fi întâmplat fără ajutorul lui Adolf".

Marcus, care vorbise anterior despre un mediu antisemit în campusul Universităţii Rutgers, a înaintat un raport către conducerea instituţiei.

Preşedintele Universităţii Rutgers, Richard McCormic, a emis un comunicat în care numeşte articolul "răutăcios" şi "dăunător". "Media studenţească este protejată de lege. Dar, un articol recent apărut în Medium, care a fost atribuit studentului Aaron Marcus şi care a folosit poza lui, este extrem de ofensiv şi respingător. Niciun student nu ar trebui să fie supus unui tratament atât de răutăcios, provocator şi dăunător, chiar dacă Primul Amendament protejează libera exprimare. Articolul din Medium este cu atât mai rău intenţionat în lumina credinţei domnului Marcus".

Marcus a menţionat că în prezent se consultă cu un avocat. "Acum primesc sfaturi legale privind această problemă. The Medium are dreptul la libera exprimare, dar nu are dreptul să-mi atribuie un material antisemit mie, slăvindu-l pe Adolf Hitler sub numele şi imaginea mea. Acesta a fost un act deliberat pentru a arunca cu ură şi a-mi păta imaginea şi reputaţia", a mai spus el.

Unul dintre editorii ziarului The Daily Medium, profesorul Ronald Miskoff, şi-a apărat decizia de a publica material prin faptul că nu ai nevoie de permisiunea pentru a face parodie. El a precizat că articolul a fost scris sub numele lui Aaron Marcus pentru că acesta este unul dintre jurnaliştii ziarului rival, The Daily Targum.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici