Prima pagină » Coronavirus » Epidemia de coronavirus din Brazilia se agravează, putând trece în curând pe locul doi în lume la numărul de cazuri

Epidemia de coronavirus din Brazilia se agravează, putând trece în curând pe locul doi în lume la numărul de cazuri

Epidemia de coronavirus din Brazilia s-a agravat, iar naţiunea sud-americană ar putea avea în curând cel de-al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume, Ministerul Sănătăţii a raportat miercuri 888 de noi decese şi aproape 20.000 de cazuri noi într-o singură zi, potrivit Reuters.
Epidemia de coronavirus din Brazilia se agravează, putând trece în curând pe locul doi în lume la numărul de cazuri

În curând, Brazilia ar putea avea mai multe cazuri de coronavirus decât orice altă naţiune din lume, cu excepţia Statelor Unite. Rusia are în prezent al doilea cel mai mare număr de cazuri.

Cazurile confirmate de Brazilia se ridică acum la 291.579, potrivit Ministerului Sănătăţii. Luni, Brazilia a depăşit Marea Britanie, devenind ţara cu cel de-al treilea număr de infecţii şi a înregistrat marţi un record de 1.179 de decese într-o singură zi.

Numărul de decese cauzate de coronavirus din Brazilia se ridică acum la 18.859.

Preşedintele Jair Bolsonaro a fost criticat pentru modul în care a gestionat epidemia. Fostul căpitan al armatei de extremă dreaptă a ignorat mult timp măsurile de distanţare socială, susţinând în schimb redeschiderea economiei.

El a devenit, de asemenea, un susţinător din ce în ce mai puternic al utilizării clorochinei, care este un medicament folosit pentru malarie, ca un posibil remediu pentru COVID-19, în ciuda avertismentelor din partea experţilor în domeniul sănătăţii cu privire la riscurile acestui tratament.

„Suntem în război. Mai rău decât înfrângerea ar fi ruşinea de a nu lupta”, a replicat Bolsonaro pentru a explica decizia guvernului de a utiliza aceste medicamentele fără a avea vreo dovadă în privinţa eficienţei lor.

 

Miercuri, Ministerul Sănătăţii a emis noi directive pentru utilizarea pe o scară mai largă a medicamentelor anti-malariene în cazurile uşoare de coronavirus.

Ministrul interimar al sănătăţii, Eduardo Pazuello, general activ al armatei, a autorizat protocolul  după ce doi medici instruiţi au părăsit funcţia de vârf a ministerului din cauza presiunii la care au fost supuşi pentru a promova utilizarea din timp a clorochininei şi a hidroxiclorochinei.