- Home
- Externe
- (17.05.2020, 23:01)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum va fi distribuit primul vaccin? Se fac deja calculele
- WSJ: Guvernele şi companiile se gândesc cum vor distribui iniţial un eventual vaccin anticoronavirus
- Companiile farmaceutice pregătesc capacităţi pentru fabricarea a sute de milioane de doze, iar autorităţile analizează cine vor fi primii beneficiari
- Printre categoriile care ar putea avea acces prioritar se numără personalul medical şi de intervenţie, precum şi angajaţii din domeniul alimentar, farmacii şi transporturi
Urmărește
2279 afișări
Cum va fi distribuit primul vaccin? Se fac deja calculele
Guvernele şi companiile farmaceutice analizează modurile de distribuire şi utilizare a eventualelor vaccinuri anticoronavirus, inclusiv prin rezervarea primelor doze pentru personalul medical, în condiţiile în care numeroase proiecte sunt accelerate, informează publicaţia The Wall Street Journal.
Dintre cele peste 100 de vaccinuri aflate în curs de a fi dezvoltate la nivel mondial, cel puţin opt au iniţiat testele clinice pe oameni, inclusiv potenţiale produse ale companiilor Moderna Inc. şi Pfizer Inc. În acelaşi timp, giganţi farmaceutici precum Johnson & Johnson, AstraZeneca PLC şi Sanofi SA dezvoltă capabilităţi de a produce sute de milioane de doze de vaccinuri proprii ori ale partenerilor.
Eforturile se înscriu într-o campanie mai amplă, la care participă inclusiv Casa Albă, de acordare a finanţării necesare pentru accelerarea testelor şi extinderea capacităţilor de producţie, cu obiectivul de a pune la dispoziţie doze în Statele Unite cel mai devreme din toamnă.
Un vaccin sigur şi eficient reprezintă cea mai bună modalitate de a preveni boala Covid-19, cauzată de coronavirus, şi de oprire a contagierilor, afirmă oficiali din domeniul sănătăţii publice. Companiile farmaceutice au anunţat că încearcă să dezvolte potenţiale vaccinuri anticoronavirus în ritmuri accelerate.
Totuşi, nu există garanţii că vreunul dintre cei mai avansaţi candidaţi de a deveni vaccin vor demonstra că este sigur într-o perioadă atât de scurtă. Unele produse, precum vaccinurile de la Pfizer şi Moderna, se bazează pe tehnologii relativ noi, care nu au mai fost autorizate până acum.
Imediat ce un vaccin va arăta la testele clinice că este sigur, producătorii se aşteaptă că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA va acţiona rapid pentru a permite utilizarea, chiar dacă agenţia nu are toate dovezile obţinute de obicei înainte de a acorda o aprobare. FDA a aprobat în procedură de urgenţă utilizarea medicamentului Remdesivir, produs de Gilead Sciences, pentru tratarea persoanelor bolnave de coronavirus aflate în spitale. Autorizaţia a fost acordată pe 1 mai, la câteva zile după ce testele au arătat că medicamentul contribuie la reducerea perioadei de vindecare.
Agenţia, care oferă cadrul legal pentru medicamente şi vaccinuri, "va recurge la toate autorităţile corespunzătoare de reglementare şi va furniza consultanţă rapidă pentru a accelera dezvoltarea şi disponibilitatea unui vaccin sigur şi eficient contra Covid-19", a declarat un purtător de cuvânt al FDA.
Numeroase companii farmaceutice care au suplimentat capacităţile pentru producerea eventualelor vaccinuri anticoronavirus au anunţat că vor putea oferi milioane de doze anul acesta. Cu toate acestea, capacităţile pentru vaccinarea populaţiei generale ar putea să nu fie disponibile până în 2021, conform proiecţiilor companiilor şi estimărilor experţilor.
Oficialii din domeniul sănătăţii publice şi specialiştii speră că vor apărea mai multe vaccinuri, lucru care ar contribui şi la suplimentarea dozelor.
"În mod ideal, am vrea şapte sau opt miliarde de doze a doua zi după autorizare, pentru a vaccina întreaga lume. Probabilitatea este că nu vom avea suficiente doze nici măcar pentru a vaccina întreaga populaţie a SUA" când devine disponibil primul vaccin, apreciază Walter Orenstein, director în cadrul Centrului pentru Vaccinuri al Universităţii Emory din Atlanta.
Perspectiva ca iniţial să fie doze limitate a declanşat decizii referitoare la ţările care le vor primi primele. Companiile care primesc subvenţii federale americane, precum J&J, Moderna şi Sanofi, ar urma să rezerve unele doze pentru americani, potrivit unor oficiali din industria de profil.
Coaliţia pentru Inovaţii în Pregătirea Epidemică, o organizaţie nonprofit care promovează alocarea echitabilă a vaccinurilor în lume, a acceptat recent să ofere peste 380 de milioane de dolari companiei Novavax Inc., din Gaithersburg (SUA), pentru a dezvolta un vaccin care să fie fabricat în diverse ţări pentru a fi distribuit la nivel global.
Printre categoriile care ar putea avea acces prioritar se numără personalul medical şi de intervenţii urgente, precum şi angajaţii din domeniul alimentar, farmacii şi transporturi, afirmă Paul Offit, directorul Centrului pentru Educaţie în favoarea Vaccinurilor al Spitalului Pediatric din Philadelphia.
Compania Johnson & Johnson speră că primele vaccinuri vor fi gata la începutul anului 2021, iar directorul ştiinţific, Paul Stoffels, estimează că dozele vor fi suficiente pentru vaccinarea personalului medical din întreaga lume. Treptat, compania speră că va fabrica peste un miliard de doze.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Administraţia SUA suspectează China de spionaj privind cercetările pentru un vaccin / Beijingul respinge acuzaţiile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe