- Home
- Externe
- LONDRA, (10.10.2013, 12:36)
- Valentin Vidu - Mediafax
Cum vor britanicii să reducă migrarea
Un proiect de lege privind migrarea, Immigration Bill, care vizează să descurajeze imigranţi ilegali să se instaleze în M.Britanie, urmează să fie publicat, el prevăzând ca băncile şi proprietarii privaţi care oferă chirii să verifice statutul solicitanţilor, relatează BBC News online.
Urmărește
488 afișări
Cum vor britanicii să reducă migrarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Proiectul vizează, de asemenea, o "eficientizare" a proceselor în apel, în cazuri de migrare. Însă Partidul Laburist consideră că textul nu "abordează unele dintre cele mai mari probleme" în domeniul imigraţiei. Partidul Conservator a anunţat într-o conferinţă că documentul va include măsuri vizând "în primul rând deportarea infractorilor străini şi analizarea apelurilor acestora ulterior", atunci când "nu există riscul unor consecinţe negative grave".
Textul va introduce totodată obligaţia ca imigranţi temporari, ca de exemplu studenţii străini, să plătească o contribuţie la Serviciul Naţional britanic de Sănătate (NHS).
"Legea imigraţiei va opri imigranţii să folosească servicii publice la care nu au dreptul, va diminua factorii care atrag oameni să vină în Marea Britanie şi va uşura darea afară a celor care nu ar trebui să se afle aici", a declarat secretarul de stat britanic pentru Migrare Mark Harper. "Vom continua să primim cei mai inteligenţi şi mai buni imigranţi care vor să contribuie la economia şi societatea noastre şi care vor să joace după reguli", a subliniat el, adăugând că "este necesar ca legea să fie de partea celor care vor să o respecte, nu a celor care vor să o încalce".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Verificarea permisului de conducere al celor care solicită să migreze va fi, de asemenea, prevăzută de proiect.
David Hanson, omologul lui Harper din cadrul Cabinetului laburist din umbră, le reproşează conservatorilor faptul că legea nu abordează unele dintre "cele mai mari probleme", referindu-se la "problemele privind controlul frontierelor, care devin tot mai haotice, întârzierile în efectuarea controalelor electronice sau eşecurile birocratice ale UKBA (Agenţia britanică pentru Control la Frontiere), care a împiedicat deportarea unor infractori străini".
Alt reproş la adresa proiectului este că "nu rezolvă exploatarea pe piaţa muncii", subliniază Hanson, insistând asupra faptului că proiectul reprezintă o "oportunitate de rezolvare a unor probleme ca implementarea unui salariu minim, care să răspundă unor îngrijorări legate de impactul imigraţiei UE".
Directorul ONG-ului Migrants' Rights Network (MRN) Don Flynn a declarat, pe de altă parte, că realitatea contrazice punctul de vedere potrivit căruia imigranţii sunt atraşi de accesul gratuit la serviciile publice britanice. "Există un număr foarte mic de imigranţi care vin aici cu probleme de sănătate anterioare", a spus el. "Pur şi simplu nu cred că există vreo dovadă semnificativă că servicii ca NHS este un factor de atracţie" pentru imigranţi.
Asociaţia profesională şi sindicală a medicilor britanici British Medical Association (BMA) critică şi ea planurile puterii. Un oficial de rang înalt din cadrul Asociaţiei, doctor Richard Vautrey, a declarat pentru postul BBC Radio 5 că există deja un sistem prin care spitalele recuperează costul tratamentului pacienţilor care nu se califică pentru NHS. În opinia sa, sistemul actual poate fi îmbunătăţit, dar "introducerea unui sistem pentru medicina generală poate fi un coşmar".
Vautrey este şi el de părere că oamenii nu vin în M.Britanie pentru a utiliza NHS, "ci mai degrabă pentru a lucra în cadrul NHS".
Conservatorii afirmă că vor să reducă numărul imigranţilor din ţări din afara Uniunii Europene (UE) la mai puţin de 10.000 pe an. Însă, potrivit unor date ONS, numărul imigranţilor a crescut în ultima perioadă, părând să răstoarne o tendinţă anterioară de scădere.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu