- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (29.11.2023, 19:00)
-
Laura Buciu
, Tiberiu Sabo
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Curtea de Apel din Paris refuză predarea lui Paul al României pe motive de procedură
Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinţ, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători nu a depus jurământul de învestire.
Urmărește
1973 afișări
Curtea de Apel din Paris refuză predarea lui Paul al României pe motive de procedură
În urmă cu o săptămână, un tribunal francez a amânat pentru 29 noiembrie, decizia privind trimiterea în ţară a controversatului membru al fostei familii regale a României pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea pentru o serie de escrocherii imobiliare, scrie AFP.
Curtea de Apel de la Paris ar fi trebuit să se pronunţe miercuri în cazul lui Paul Philip Al Romaniei, cunoscut sub numele de Paul al României.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Paul a fost găsit vinovat că a colaborat cu alţi complici pentru a recupera proprietăţi pe care le considera a fi ale sale în calitate de moştenitor al penultimului rege al României, Carol al II-lea (1930-40).
Acum în vârstă de 75 de ani, el este ţinta unui mandat european de arestare emis în decembrie 2020, după ce un tribunal român l-a condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi complicitate la o infracţiune.
„Prinţul” se numără printre cele 18 persoane condamnate pentru aceste scheme - despre care se crede că au costat statul român 145 de milioane de euro (159 de milioane de dolari). Printre aceştia se numără şi oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Beny Steinmetz.
„Nu am făcut nimic ilegal sau greşit, am încredere că Franţa mă va scoate din acest coşmar”, a declarat Paul în faţa unei curţi de apel la 4 octombrie.
Paul însuşi - care are cetăţenie britanică, franceză şi română - s-a întors să locuiască în ţară în anii 1990.
Unchiul său Regele Mihai, ultimul rege al României, nu l-a recunoscut ca făcând parte din familia regală şi a murit în 2017.
Paul susţine acum că încercările sale de a-şi revendica moştenirea regală de proprietăţi, terenuri şi opere de artă clasice reprezintă adevăratul motiv al urmăririi sale penale.
Avocatul său, Laurent Pasquet-Marinacce, a declarat în faţa instanţei că acţiunea în justiţie este „imposibil de separat de ceea ce (Paul) reprezintă pentru statul român, în lumina istoriei sale”.
Pasquet-Marinacce a subliniat decizia Interpolului din 30 martie de a retrage o notificare de căutare împotriva lui Steinmetz în acelaşi caz din cauza unor „preocupări politice serioase”.
„Faptele care l-au făcut pe (Paul) să fie condamnat sunt direct legate de statutul de moştenitor regal pe care îl revendică”, a adăugat avocatul.
Curtea de apel în materie de extrădare de la Paris a cerut în trei rânduri, ultima dată în octombrie, detalii suplimentare din partea instanţelor româneşti pentru a-şi ajuta activitatea.
„Cu cât ne adâncim mai mult în această audiere, cu atât mai numeroase şi mai evidente devin contradicţiile autorităţilor”, a declarat Pasquet-Marinacce, care a cerut instanţei să respingă cererea României.
El a pus sub semnul întrebării condamnarea lui Paul în România şi dacă drepturile clientului său vor fi respectate dacă va fi returnat acolo.
Paul a lansat, de asemenea, o acţiune în justiţie pentru a recupera tablourile scoase din România de unchiul său Mihai I în 1947, inclusiv două lucrări ale maestrului renascentist El Greco.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe