Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost ţinta unui atac cibernetic. Atacul a venit la puţin timp după o hotărâre luată împotriva Turciei

  • Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a anunţat că a fost victima unui atac cibernetic de câteva ore, care a dus la blocarea temporară a sistemului.
  • Nu s-au pierdut date, a declarat un purtător de cuvânt al instanţei franceze AFP, în ciuda faptului că atacul a fost unul major.
  • Atacul a avut loc la doar câteva ore după emiterea unei hotărâri, marţi, prin care CEDO condamna grav guvernul Turciei pentru detenţia în închisoare, din 2016, a liderului opoziţiei kurde şi a deputatului turc Selahattin Demirtas, potrivit The Brussels Times.
Urmărește
630 afișări
Imaginea articolului Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost ţinta unui atac cibernetic. Atacul a venit la puţin timp după o hotărâre luată împotriva Turciei

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fost lovită de un atac cibernetic

„În urma pronunţării hotărârii Selahattin Demirtas împotriva Turciei (nr. 2) la 22 decembrie, site-ul web al Curţii Europene a Drepturilor Omului a fost obiectul unui atac cibernetic pe scară largă care l-a făcut temporar inaccesibil. Curtea deplânge cu tărie acest incident grav. Serviciile competente depun în prezent toate eforturile pentru a remedia situaţia cât mai curând posibil”, a declarat serviciul de presă CEDO într-un comunicat.

I-a fost ridicată imunitatea parlamentară lui Demirtas, acesta fiind ţinut în arest preventiv acuzat de infracţiuni de terorism legate de discursuri. De la arestare, mandatul său de deputat al Partidului Democrat Popular (HDP) a expirat.

Acesta este acuzat de apartenenţa la o organizaţie teroristă armată şi de incitare la comiterea infracţiunilor prin discursul public.

CEDO a constatat o serie de nereguli în procedura turcească, ca atunci când s-a folosit un amendament constituţional pentru a face posibilă urmărirea penală a disidenţilor, precum Demirtas, pentru declaraţii făcute sub imunitate parlamentară, înainte ca astfel de declaraţii să devină retroactiv o infracţiune penală, a notat The Brussels Times.

Curtea a constatat, de asemenea, că sistemul judiciar turc nu a enumerat în mod clar infracţiunile teroriste pentru care acesta a fost reţinut şi pentru care i-a restricţionat libertatea de exprimare, împiedicându-l să îşi îndeplinească atribuţiile de deputat.

În hotărâre, Turcia este obligată să „ia toate măsurile necesare pentru a asigura eliberarea imediată a reclamantului” şi să îi plătească lui Demirtas despăgubiri în valoare de 28.500 de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici