Curtea Supremă a Braziliei confirmă decizia de a suspenda reţeaua X la nivel naţional

  • Curtea Supremă a Braziliei a confirmat luni în unanimitate decizia unuia dintre judecătorii săi de a bloca la nivel naţional platforma X a miliardarului Elon Musk.
  • Hotărârea a fost luată după ce au fost ignorate nişte decizii judiciare în privinţa dezinformării.
Urmărește
317 afișări
Imaginea articolului Curtea Supremă a Braziliei confirmă decizia de a suspenda reţeaua  X la nivel naţional

Curtea Supremă a Braziliei confirmă decizia de a suspenda reţeaua X la nivel naţional

Judecătorul Alexandre de Moraes a cerut platformei X să blocheze conturile activiştilor de dreapta care răspândesc teorii ale conspiraţiei şi informaţii false. Cu toate acestea, Elon Musk a descris cererea ca fiind ilegală şi nici nu a plătit amenda impusă.

De Moraes acuză reţeaua X că nu a luat măsuri suficiente împotriva răspândirii discursului instigator la ură şi a ştirilor false. Musk, la rândul său, îl acuză pe judecător de cenzură şi l-a catalogat drept „dictator malefic”, notează dpa.

De unde a pornit conflictul

Legea din Brazilia prevede ca astfel de platforme sociale să desemneze un reprezentant local legal. În cazul reţelei X, Elon Musk nu a numit o astfel de persoană, argumentând că de Moraes doreşte un reprezentant legal în ţară pentru ca autorităţile braziliene să poată exercita influenţă asupra companiei, având pe cineva pe care să îl aresteze, scrie Associated Press.

Conform deciziei, platforma va rămâne suspendată până când se va conforma ordinelor sale şi va plăti amenzile restante care, săptămâna trecută, depăşeau 3 milioane de dolari.

La sfârşitul săptămânii trecute, mulţi utilizatori X din Brazilia au declarat că se simt deconectaţi de lume şi au început să migreze în masă către alte reţele sociale, precum Bluesky şi Threads.

Brazilia este una dintre cele mai mari pieţe pentru X, cu 20 de milioane de utilizatori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici