Cutremur cu magnitudinea de 5,1 la Christchurch, în Noua Zeelandă

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 a avut loc marţi la Christchurch, al doilea oraş ca importanţă din Noua Zeelandă, afectat de mai multe cutremure în ultimele luni, provocând întreruperea electricităţii în cartiere deja afectate, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS).

128 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,1 la Christchurch, în Noua Zeelandă

Cutremur cu magnitudinea de 5,1 la Christchurch, în Noua Zeelandă (Imagine: Mediafax Foto)

Epicentrul cutremurului, înregistrat la ora locală 22.34 (13.34, ora României), a fost localizat la şapte kilometri sud-vest de Christchurch, la o adâncime de aproximativ 10 kilometri.

Poliţia nu a raportat pagube, dar presa locală a anunţat întreruperea energiei electrice în mai multe cartiere.

Christchurch se reface după cutremurul de la 22 februarie, în care au murit 181 de persoane şi care a distrus o mare parte din centrul oraşului.

Oraşul a fost afectat, în trei rânduri, de importante cutremure, în ultimele nouă luni, dar mai ales de un cutremur cu magnitudinea 6, la 13 iunie, şi un cutremur de magnitudinea 6,3, în februarie.

Cutremurele din ultimele luni s-au produs pe o falie, pe care oamenii de ştiinţă nu au detectat-o până în prezent. Institutul GNS Science este de părere că aceasta a fost inactivă timp de aproximativ 16.000 de ani, până în septembrie 2010.

Noua Zeelandă, situată pe Cercul de Foc al Pacificului, la limita plăcilor tectonice australiană şi a Pacificului, înregistrează până la 15.000 de cutremure pe an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici