„Dacă vrea migranţi, să îi aibă”. Un ministru ungar ameninţă UE că va trimite migranţi la Bruxelles. Care este motivul din spate

Ministrul ungar Gergely Gulyás a ameninţat Uniunea Europeană spunând că va aduce refugiaţi şi migranţi la Bruxelles dacă o hotărâre a instanţei supreme a UE va obliga Budapesta să adopte o politică de refugiaţi „fără detenţie”.

Urmărește
899 afișări
Imaginea articolului  „Dacă vrea migranţi, să îi aibă”. Un ministru ungar ameninţă UE că va trimite migranţi la Bruxelles. Care este motivul din spate

„Dacă vrea migranţi, să îi aibă”. Un ministru ungar ameninţă UE că va trimite migranţi la Bruxelles. Care este motivul din spate

Gulyás a criticat o hotărâre recentă a Curţii Europene de Justiţie (CEJ) ca răspuns la eşecul Budapestei de a pune în aplicare deciziile instanţei supreme privind sistemul de azil, scrie publicaţia germană dpa.

Hotărârea CEJ prevede ca Budapesta să plătească 200 de milioane de euro, iar fiecare zi de întârziere a acestei amenzi să fie taxată cu încă 1 milion de euro.

„Dacă Bruxelles-ul vrea migranţi, să îi aibă”, a declarat joi Gulyás, în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta.

Gulyás a descris această hotărâre drept „inacceptabilă, intolerabilă şi nedemnă”.

Curtea Europeană de Justiţie a ordonat Ungariei să îşi schimbe politicile, însă guvernul Orbán a ignorat directiva, un răspuns pe care CEJ l-a catalogat în hotărârea sa din iunie drept o „încălcare fără precedent şi extrem de gravă a dreptului UE”, relatează POLITICO.

Budapesta ia în considerare iniţierea unor acţiuni de judecată pentru a convinge UE să contribuie la costurile suportate de Ungaria pentru protejarea frontierelor sale împotriva migranţilor ilegali.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici