- Home
- Externe
- WASHINGTON, (05.09.2012, 12:29)
- Ion Gaidau ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Datele de pe milioane de iPhone şi iPad ar fi fost piratate. Câte persoane sunt victime
Un grup de hackeri afirmă că a piratat ID-urile a 12 milioane de utilizatori de iPhone sau de iPad dintr-un calculator al FBI, ridicând semne de întrebare cu privire la securitatea informatică şi deţinerea datelor personale de către administraţie.
Urmărește
1255 afișări
Datele a 12 milioane de utilizatori IPhone şi IPad ar fi fost piratate de pe un calculator al FBI
Grupul de hackeri AntiSec, care are legături cu mult mai cunoscutul Anonymous, a publicat pe internet - pe site-ul http://pastebin.com/nfVT7b0Z - un milion dintre aceste presupuse ID-uri, precizând că fac parte dintr-un grup mai larg de 12 milioane găsite într-un calculator al FBI, poliţia federală americană.
În opinia lui Eric Hemmendinger, expert în securitate informatică pentru grupul indian Tata Communications, afacerea este fără îndoială veridică, având în vedere scurgerile de informaţii orchestrate deja de Anonymous, şi suscită multe preocupări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
"Întrebarea nu este de a şti dacă este adevărat sau nu, ci de ce agenţii federali dispun de aceste informaţii şi de ce ei nu le-au securizat mai mult", nota marţi Hemmendinger.
"Dacă lucraţi în domeniul securităţii cibernetice şi calculatorul vă este piratat, scenariul este mai degrabă jenant", a adăugat el.
"FBI este la curent cu informaţiile din presă care afirmă că un calculator FBI a fost spart şi că date private în legătură cu ID-urile Apple au fost expuse", a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei federale.
"În acest stadiu, nu este niciun element care să ateste că un calculator portabil al FBI a fost piratat sau că FBI a căutat sau a obţinut aceste date", a mai adăugat el într-un comunicat.
Întâmplarea face turul reţelelor de socializare şi al blogurilor. În opinia bloggerului Geekosystem, este vorba despre "cea mai gravă catastrofă din punct de vedere al datelor private".
Aceasta sugerează că FBI spionează utilizatorii Apple, comentau alte persoane pe Twitter.
"Vulnerabilităţile (sistemului de Internet) vor duce de la pierderea anonimatului utilizatorului până la furtul complet de conturi pe Twitter şi Facebook", deplângea Aldo Cortesi, consultant în securitate informatică din Noua Zeelandă.
Grupul informatic Apple, de asemenea solicitat, nu era încă în măsură să răspundă.
Scurgerea de informaţii este "reală", afirma marţi pe Twitter Peter Kruse, specialist în criminalitate cibernetică pentru grupul danez CSIS, anunţând că trei dintre dispozitivele sale Apple au fost piratate.
"Ei afirmă că au numele de familie, adresele, numerele de telefoane etc...!", transmitea el pe Twitter.
"Motivele care au determinat FBI-ul să colecteze milioane de date personale nu sunt clare, dar este evident că aceste date (şi calculatorul pe care erau stocate) nu erau suficient securizate", afirmă Graham Cluley, de la compania de securitate informatică britanică Sophos.
Johannes Ullrich, de la centrul informatic Internet Storm, sublinia că sursa scurgerii de date nu a fost încă identificată.
"Nu există nimic în acest fişier care să implice FBI. Deci, aceste date ar fi putut, de asemenea, veni de la o altă sursă. Dar este dificil de a găsi pe cineva care să deţină un fişier asemănător", a afirmat Ullrich.
Numărul important de ID-uri interceptate "sugerează că este vorba despre o operaţiune de mare amploare şi nu despre una ţintită, sau că fişierul a fost creat pentru că unul dintre utilizatori trebuia urmărit", presupune el.
"Hackerii sunt în special interesaţi să pună FBI-ul în încurcătură decât să pună în pericol persoane nevinovate. Dar să piratezi un calculator este un act criminal şi presupun că FBI şi alte organizaţii vor recurge repede la căutarea responsabililor", a apreciat la rândul său Graham Cluley.
Hackerii Antisec susţin că este vorba de atragerea atenţiei asupra ID-urilor Apple care permit, potrivit lor, urmărirea utilizatorilor de iPhone sau de iPad.
"Noi nu am simpatizat niciodată cu acest concept de identitate asociat fiecărui aparat Apple (unique identity device ID, UDID). Asta a fost o decizie foarte rea din partea Apple", apreciază hackerii. "FBI utilizează informaţiile voastre personale într-un proiect de filare a populaţiei", asigură ei.
Citeşte şi:
Valoarea de piaţă a Apple depăşeşte bursele din Spania, Portugalia, Irlanda şi Grecia la un loc
Citeşte şi:
Valoarea de piaţă a Apple depăşeşte bursele din Spania, Portugalia, Irlanda şi Grecia la un loc
Citeşte şi:
Apple a stabilit un nou record: Valoarea de piaţă a companiei a urcat la peste 620 miliarde dolari
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Apple speră că iPhone-ul este "prea cool" pentru a fi interzis în SUA deoarece ar încălca patente
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe