- Home
- Externe
- LONDRA, (12.05.2015, 10:29)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
David Cameron vrea să organizeze referendumul privind apartenenţa la UE în 2016 - presă
Premierul britanic David Cameron intenţionează să devanseze referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE cu un an, pentru a evita suprapunerea periculoasă din punct de vedere politic cu alegerile franceze şi germane din 2017, relatează The Guardian, în ediţia electronică.
Urmărește
414 afișări
David Cameron vrea să organizeze referendumul privind apartenenţa la UE în 2016 - presă
În timp ce premierul a declarat că are un mandat puternic din partea electoratului pentru a renegocia relaţiile ţării cu UE, surse din cadrul Guvernului au declarat că el se străduieşte să devanseze data referendumului. "Atmosfera este în mod clar de accelerare a procesului pentru a se oferi opţiunea organizării unui referendum în 2016", a declarat sursa citată. "Întotdeauna am spus că 2017 este un termen limită mai degrabă decât o dată fixă", a adăugat aceasta.
Ministrul de Finanţe George Osborne se va întâlni cu omologii săi europeni la summitul de la Bruxelles marţi. Problema rămânerii Marii Britanii în UE nu se află pe agenda oficială dar se aşteaptă ca ea să fie ridicată informal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
-
Turcia vrea să încheie un acord maritim cu Siria
Un proiect de lege parlamentar pentru aprobarea referendumului va fi inclus în discursul reginei din 27 mai. Proiectul va fi trimis Camerei Comunelor la scurt timp după aceasta pentru a se asigura că premierul are opţiunea de a organiza referendumul anul viitor, cel mai devreme în iulie sau după vacanţa parlamentară, în septembrie 2016.
Un alt factor care sugerează intenţia de devansare a referendumului, potrivit surselor guvernamentale, este o schimbare a calculelor la Bruxelles şi în unele capitale cheie după victoria clară a premierului britanic.
"Consiliul European a arătat clar că nu se va implica serios până când rezultatul alegerilor nu va fi clar. Acum ei ştiu că trebuie să trateze cu noi şi ei vor ca Marea Britanie să rămână în UE. Ne aşteptăm ca negocierile să aibă loc în 2015 şi 2016, astfel încât ele să se încheie înainte de alegerile prezidenţiale franceze (din primăvara lui 2017) şi cele federale germane (din septembrie 2017)", a declarat o sursă pentru The Guardian.
Nou-instalatul Guvern se aşteaptă ca negocierile să conducă la un protocol obligatoriu din punct de vedere legal care să cuprindă cererile Marii Britanii. Dar liderii europeni au declarat că vor revizui Tratatul de la Lisabona doar dacă Marea Britanie votează ieşirea ţării din UE la referendum.
Marea Britanie s-a simţit provocată în negocierile cu UE atunci când liderii europeni l-au avertizat pe premierul britanic să nu restricţioneze libertatea de mişcare a cetăţenilor UE în Marea Britanie. Londra a avut disensiuni şi cu CE în legătură cu planurile de a le cere tuturor statelor membre UE să accepte cote pentru imigranţi. Ministrul britanic de Interne, Theresa May, a respins propunerea.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe