David Sassoli, despre lecţia de solidaritate oferită de Uniunea Europeană: „Acum este clar cum vom înfrunta această urgenţă"

Uniunea Europeană demonstrează ce înseamnă "solidaritate" în combaterea pandemiei şi a efectelor acesteia, a afirmat joi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

Urmărește
1514 afișări
Imaginea articolului David Sassoli, despre lecţia de solidaritate oferită de Uniunea Europeană: „Acum este clar cum vom înfrunta această urgenţă"

Sursa: Profimedia Images

Uniunea Europeană arată ce înseamnă "puterea solidarităţii" în contracararea pandemiei şi a impactului acesteia asupra economiei şi societăţii, a declarat David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, anunţând o sesiune extraordinară a Legislativului UE pe 26 martie pentru aprobarea măsurilor de urgenţă.

"Vreau să exprim căldura mea şi solidaritatea cu toţi cei care suferă şi care şi-au pierdut apropiaţi. Vreau să subliniez admiraţia şi susţinerea pentru toţi cei care luptă în prima linie cu această pandemie", a afirmat David Sassoli, conform unei declaraţii postate pe site-ul instituţiei.

"Europa se mişcă. Confruntată cu această situaţie dramatică, cu datoria de a salva vieţi, mijloace de trai şi stabilitatea tuturor, Uniunea Europeană acţionează. Sigur că a trebuit să luptăm cu egoismul naţional, dar acum este clar cum vom înfrunta această urgenţă", a subliniat David Sassoli.

"Decizia luată aseară de Banca Centrală Europeană (BCE), de punere la dispoziţie a 750 de miliarde de euro, se adaugă apelurilor Parlamentului UE, măsurilor Comisiei Europene, ale statelor membre, altor iniţiative, precum cea de mobilizare a încă 500 de miliarde de euro prin Mecanismul European de Stabilitate, aşa-numitul fond de salvare. Vorbim despre o intervenţie care, în total, se apropie de 2.000 de miliarde de euro. Este cea mai mare demonstraţie, de mult timp, a puterii solidarităţii. Comparabil cu Planul Marshall, care ne-a ajutat să ne relansăm de pe ruinele celui de-al II-lea Război Mondial", a precizat Sassoli.

"Aceşti bani ne vor ajuta să combatem efectele Covid-19 şi vor susţine cercetările pentru identificarea unui vaccin eficient. Sunt oferite resurse utile pentru susţinerea economiei şi a modelului nostru de protecţie socială. Vor fi protejate locuri de muncă, companii şi ne vom asigura că familiile nu sunt lăsate singure în aceste vremuri dificile. (...) Parlamentul European îşi face şi va continua să îşi facă datoria. Am fost determinat ca Parlamentul să rămână deschis, deoarece democraţia nu poate fi oprită de un virus, deoarece suntem singura instituţie europeană aleasă de cetăţeni, vrem să îi reprezentăm şi să îi apărăm", a continuat David Sassoli.

"Din acest motiv, am decis să convoc o sesiune plenară extraordinară pe 26 martie, pentru aprobarea măsurilor de urgenţă prezentate de Comisia Europeană. Va fi prima sesiune plenară care va utiliza sistemul votului de la distanţă. În faţa acestei urgenţe, trebuie să folosim toate mijloacele disponibile", a concluzionat David Sassoli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici