- Home
- Externe
- (22.03.2020, 11:05)
- Andrei Vacaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce are Rusia mai puţine cazuri de infectare cu coronavirus decât ţări ca Luxemburg
- Deşi Rusia are o populaţie de 147 de milioane de oameni, a raportat mai puţine cazuri decât Luxemburg
- Reprezentantul OMS în Rusia susţine că această situaţie este posibilă datorită măsurilor luate rapid de Moscova
- Există specialişti care acuză autorităţile că ar ascunde numărul real al pacienţilor infectaţi cu coronavirus
Urmărește
8172 afișări
Sursa foto: Profimedia
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat săptămâna această că ţara sa a reuşit să limiteze extinderea epidemiei de coronavirus, iar situaţia este „sub control” datorită unor măsuri ferme, notează CNN.
Dar întrebarea este dacă Rusia a reuşit într-adevăr să ţină sub control noul tip de coronavirus. Potrivit informaţiilor comunicate de oficialii ruşi, strategia lui Vladimir Putin pare să fi funcţionat. Numărul de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus este surprinzător de scăzut, în condiţiile în care Rusia are o graniţă foarte lungă cu China, ţara cu cele mai multe cazuri de infecţie la nivel mondial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Rusia are o populaţie de 146 de milioane de locuitori, însă are doar 253 de cazuri de infecţie raportate. Prin comparaţie, Luxemburgul are aproximativ 628.000 de locuitori şi sâmbătă a anunţat că a înregistrat 670 de cazuri de infectare şi opt decese.
Măsurile luate din timp de autorităţile de la Moscova, precum închiderea graniţei cu China pe 30 ianuarie, dar şi instituirea unor zone de carantină ar fi putut contribui la controlarea situaţiei, spun unii experţi.
„Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus <<testaţi, testaţi, testaţi>>, iar Rusia a făcut exact acest lucru de la finalul lunii ianuarie”, a declarat Melita Vujnovic, reprezentantul OMS în Rusia.
Vujnovic a adăugat că Rusia a luat şi alte măsuri de limitare a infecţiilor. „Testarea şi identificarea cazurilor, monitorizarea persoanelor cu care pacienţii au intrat în contact, izolarea, acestea sunt măsuri pe care OMS le propune şi recomandă şi ele au fost în vigoare tot timpul în Rusia. Iar distanţarea socială este a doua componentă”, a spus oficialul.
Cu toate acestea, există voci care susţin că situaţia din Rusia nu este cea pe care Kremlinul încearcă să o promoveze.
Anastasia Vasilyeva, liderul Alianţei Medicilor din Rusia, a declarat în repetate rânduri că autorităţile ascund numărul real de infecţii cu coronavirus, diagnosticând persoane cu pneumonie în loc de Covid-19.
„Când a murit primul pacient cu coronavirus, au declarat cauza morţii ca fiind o tromboză. Acest lucru este evident, nimeni nu moare din cauza coronavirusului în sine, se moare din cauza complicaţiilor, deci este foarte simplu să manipulezi”, a spus Vasilyeva pentru CNN.
Oficialii din domeniul sănătăţii de la Moscova au negat acuzaţiile şi au anunţat că au testat de coronavirus toţi pacienţii care suferă de pneumonie. De altfel, declaraţiile Anastasiei Vasilyeva sunt puse la îndoială şi de Melita Vujnovic.
„Nu cred că se ascunde ceva. Şi nu înseamnă că nu s-ar putea să înregistrăm o creştere rapidă a numărului de cazuri în următoarea perioadă, pentru că am mai văzut asta în alte ţări”, a spus Vujnovic.
Vladimir Putin a abordat şi el subiectul miercuri. El a declarat că există posibilitatea ca unele cazuri de infectare cu coronavirus să nu fie cunoscute de către autorităţi, dar a respins categoric ideea că autorităţile ar prezenta date false.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Pagube însemnate şi zeci de răniţi după cutremurul din Croaţia. Controale tehnice la centrala nucleară Krsko | FOTO. VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe