Video De pe plajă, direct în carantină: Cum fac faţă portughezii stării de urgenţă. „Am crezut că nu există motive să ne alarmăm”

  • La începutul lunii martie, portughezii mergeau încă la plajă
  • Pe 19 martie, în Portugalia s-a decretat starea de urgenţă, iar lucrurile s-au schimbat
  • Guvernul portughez a luat o serie de măsuri la nivelul economiei
  • În schimbul liniilor de credit, firmele trebuie să garanteze că nu concediază angajaţii
Urmărește
2290 afișări

Te gândeşti că doar românului nostru îi e greu să se dezică de tradiţia de primăvară şi să renunţe la grătare? Ei bine, şi portughezii au fost nevoiţi să-şi schimbe stilul de viaţă din cauza pandemiei de coronavirus.

Mariana Azevedo: În săptămâna în care am avut primul infectat confirmat, existau oameni care mergeau la plajă, în sudul ţării, departe de locul unde au apărut primele cazuri, în nord. Mulţi am crezut că nu există motive de îngrijorare sau să ne alarmăm, în timp ce alţii au criticat lipsa de seriozitate.”

La sate, în mediul rural, acolo unde locuiesc mulţi bătrâni care se cred invincibili în faţa coronavirusului, există probleme de înţelegere.

În partea de nord a Portugaliei sunt foarte mulţi bătrâni, care trăiesc mai ales în sate şi nu prea le pasă de coronavirus. Cel mai mare focar de coronavirus aici nici măcar nu e în capitală, în Lisabona, nici în al doilea cel mai mare oraş, ci în satele din nord. Şi nu e nimic ce putem face... sunt persoane în vârstă.”

În paralel, Guvernul intervine şi la nivel economic.

„Una dintre preocupările principale ale Guvernului este să asigure protejarea locurilor de muncă. Acesta este motivul pentru care au creat liniile de credit, care, în esenţă, sunt împrumuturi emise de Guvern pe timpul acestei situaţii precare, care pot fi plătite cu termen de până la patru ani. În schimb, companiile nu-şi pot concedia angajaţii. Guvernul a extins beneficiile pentru cei care nu sunt angajaţi şi a amânat plata anumitor taxe.”

Portugalia este în stare de urgenţă din 19 martie, Peste 6.000 de infectaţi sunt confirmaţi acolo, iar 140 de oameni au murit. Printre ei, şi un băiat de doar 14 ani.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici