- Home
- Externe
- (06.04.2020, 11:11)
- Cristina Tudor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De unde a pornit teoria eronată, potrivit experţilor, că tehnologia 5G a răspândit coronavirusul. Actorul Woody Harrelson o susţine
Un număr tot mai mare de conspiraţionişti cred că există o legătură între tehnologia 5G şi coronavirus. Experţii spun însă că aceste teorii nu au nicio bază ştiinţifică.
Urmărește
5563 afișări
Foto: Profimedia
Informaţii false conform cărora coronavirusul este un rezultat al tehnologiei 5G au apărut pe internet şi sunt distribuite de tot mai mulţi utilizatori. Una din teorii susţine că totul a început în Wuhan pentru că acolo a fost implementată recent reţeaua. Nu spune nimeni însă cum de ţări ca Iran sau Japonia, care nu folosesc 5G, au fost şi ele afectate de noul coronavirus.
Mii de oameni au protestat pe Facebook prin mesaje care instigă la incendierea componentelor de transmisie 5G, dar şi diverse teorii care alimentează frici în legătură cu noua reţea.
Printre cei care susţin aceste teorii se numără şi actorul Woody Harrelson, care a distribuit recent o postare pe Instagram în care a legat pandemia de coronavirus de tehnologia 5G, dar şi personalitatea de televiziune Jason Gardiner, care a sugerat că OMS a avertizat împotriva reţelei mobile, pentru că ar putea duce la îmbolnăvire, potrivit Euronews.
Apr 1, 2020 at 11:05am PDTULTIMELE ȘTIRI
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Stâlpi de telefonie cu tehnologie 5G, arşi în Marea Britanie
În Marea Britanie, situaţia a scăpat de sub control după ce oamenii au dat foc stâlpilor de telefonie cu tehnologie 5G.
BBC scrie că cel puţin trei stâlpi au fost incendiati săptămâna trecută şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a stinge flăcările. Stephen Powis, şeful Serviciului Naţional de Sănătate, se declară revoltat şi dezgustat că oamenii distrug tocmai infrastructura de care avem nevoie pe timp de pandemie.
This is the consequence of those bonkers Facebook conspiracy theories about 5G. Key workers getting harassed on the street. pic.twitter.com/5z35r6sabp
— Charlie Haynes (@charliehtweets) April 2, 2020
Ce este 5G
5G este o reţea mobilă wireless care a fost lansată în 2019 pentru a îmbunătăţi telecomunicaţiile şi conectivitatea mobilă. 5G funcţionează cu o frecvenţă de undă mai mare decât predecesorii săi.
Nu există date ştiinţifice care să ateste o legătură între pandemia de coronavirus şi 5G. Chiar dacă noua reţea foloseşte unde radio de frecvenţă mai înaltă decât 3G sau 4G, nivelul de radiaţii electromagnetice este mult sub normele internaţionale.
Încă dinaintea apariţiei coronavirusului existau discuţii despre efectele tehnologiei 5G asupra sănătăţii oamenilor din cauza radiaţiilor pe care acestea le emit.
De când a apărut noul coronavirus, conspiraţioniştii spun că răspândirea virusului a fost exacerbată de frecvenţele 5G sau prin slăbirea imunităţii.
Specialiştii atrag atenţia că acestea nu sunt acceptate ca teorii ştiinţifice şi că nu există niciun fel de legătură între 5G şi coronavirus.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55