Decanul de vârstă al superdelegaţilor democraţi este de origine română

Sophie Masloff, fost primar al oraşului american Pittsburgh şi cel mai în vârstă superdelegat al Partidului Democrat, este de orgine română, relatează publicaţia Medill Reports în ediţia electronică.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Decanul de vârstă al superdelegaţilor democraţi este de origine română

Decanul de vârstă al superdelegaţilor democraţi este de origine română (Imagine: bp2.blogger.com)

Masloff, în vârstă de 90 de ani, a susţinut-o pe Hillary Clinton. "Am considerat că are foarte multă experienţă şi că are o minte sclipitoare", a declarat Masloff. "Am considerat că este capabilă şi foarte calificată", a adăugat ea.

"Şi este femeie. Ar trebui să beneficieze de o şansă", a recunoscut aceasta.

Masloff a declarat că a fost inspirată să intre în viaţa politică atunci când Eleonor Roosevelt, fosta prima doamnă, a vizitat oraşul Pittsburgh în 1936, când ea tocmai absolvise liceul. Părinţii lui Sophie Masloff, dintre care tatăl său a murit când ea avea doi ani, erau imigranţi evrei din România.

Ea a ocupat funcţia de preşedinte al consiliului local din Pittsburgh până în 1988 când primarul Richard Caliguiri a murit. Ea a preluat conducerea în calitate de prima femeie primar al oraşului, obţinând un al doilea mandat datorită proiectelor importante derulate pe plan local.

"Am fost nevoită să candideze împotriva a patru bărbaţi cu mai mulţi bani şi mai multă experienţă", a declarat ea. "Bărbaţii pe care i-am învins nu mi-au iertat-o niciodată. Am muncit sub multă presiune, dar am făcut o treabă bună în oraş şi am fost apreciată de locuitori", a adăugat Masloff, care a dat numele său unei străzi din Pittsburgh.

Ea a subliniat că, după retragerea lui Hillary Clinton din cursa pentru învestitura democrată, ea îl va sprijini în totalitate pe Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici