Decapitările lui Putin: Misterul lui Gerasimov, dispărut din fruntea Statului Major

De la Kiev vin informaţii că Valerij Gerasimov, şeful Statului Major rus, a fost suspendat, în timp ce executivul FSB a fost retrogradat.

Urmărește
27571 afișări
Imaginea articolului Decapitările lui Putin: Misterul lui Gerasimov, dispărut din fruntea Statului Major

Şeful Statului Major, Valerij Gerasimov, dă mâna lui Vladimir Putin. În spatele lor, ministrul Apărării Serghei Şoigu

Şeful Statului Major rus Valerij Gerasimov este în centrul speculaţiilor. Acum câteva săptămâni, s-a spus că a scăpat de un atac ucrainean, aşa că a fost dat rănit. Acum, de la Kiev, informaţiile sunt că Putin l-ar fi suspendat.

Şeful Rusiei l-ar fi pedepsit pentru că nu a reorganizat operaţiunile. Aşa se explică absenţa lui de la parada de pe 9 mai. Aceleaşi surse vorbesc despre alţi ofiţeri eliberaţi din funcţie: generalii Vladislov Ershow, Serghei Kisel şi Arkady Marzoev, responsabili de unităţile blindate, cărora le-au fost imputate erori şi prea multe pierderi.

Serghei Beseda, unul dintre liderii FSB, serviciu secret, însărcinat să pregătească invazia cu oamenii din Departamentul V, dar care a eşuat dramatic. Din acest motiv, au existat zvonuri despre arestarea sa, urmate de participarea lui la înmormântarea unui spion celebru. Acum avea să se întoarcă în birou - a scris jurnalistul rus de investigaţie Andrei Soldatov - dar având un rol secundar.

A-l face să dispară definitiv ar însemna admiterea unor greşeli grave. Tot potrivit lui Soldatov, regimul a făcut o altă alegere: dosarul Ucraina va fi acum gestionat de GRU, informaţii militare.

Conducerea misiunii va fi numărul doi, Vladimir Alekseiev, o figură bine cunoscută de spionii occidentali, deoarece este implicat în acţiuni în Europa, inclusiv în încercarea de a otrăvi agentul dublu Skripal, în Salisbury, Marea Britanie.

Născut în 1961, la Holodky, la sud-est de Kiev, când Ucraina făcea parte din URSS, s-a alăturat unităţilor aeropurtate şi mai târziu a devenit parte a comandourilor Spetsnaz. Ulterior, a trecut în domeniul informaţiilor, deţinând funcţii în Rusia de Est şi în 2011 şi-a asumat funcţia de director adjunct al GRU. 

Decizia de a se încredinţa cătrei Gru răspundere reflectă judecata liderului rus, format ca membru al KGB: înrolat în 1975. Putin preferă serviciile militare faţă de cele civile pentru că ofiţerii sunt devotaţi cauzei, iar Kremlinul are nevoie de personaje care combină fidelitatea cu determinarea.

Şeful serviciului extern al FSB, Beseda, a plătit pentru erorile de evaluare a situaţiei din Ucraina. El ar fi apreciat că „fortăreaţa” Kievul va cădea în 3 sau în 4 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici