Univesităţile britanice Leicester, East Anglia, Strathclyde, Falmouth, Teesside şi Universitatea de Vest din Londra au primit plângeri, motiv pentru care Autoritatea pentru Standarde Publicitare din Marea Britanie le-a avertizat să înceteze campaniile de marketing care conţin informaţii false.
Directorul executiv al Autorităţii, Guy Parker, susţine că studenţii au nevoie de „dovezi concrete când îşi iau angajamente financiare mari” în domeniul educaţiei.
„Dezinformarea studenţilor nu ar fi doar nedreaptă, ci ar putea de asemenea să îi determine să facă alegeri care nu sunt potrivite pentru ei”, a declarat Guy Parker.
Sute de tineri se pregătesc să aplice la o universitate din Marea Britanie, toamna viitoare. Autoritatea pentru Standarde Publicitare susţine că universităţile care încearcă să recruteze studenţi trebuie să fie obiective în ceea ce priveşte descrierea instituţiei.
Universitatea Leicester, spre exemplu, se descrie ca fiind în „topul celor mai bune universităţi din lume”, iar Universitatea de Vest din Londra susţine că este „cea mai modernă universitate din Londra şi în top 10 din lume”.
Universităţile implicate susţin că prezintă informaţii reale, dar se vor supune cerinţelor Autorităţii.
„Nu intenţionăm să dezinformăm viitorii studenţi. Cu toate că nu suntem de acord cu metodologia Autorităţii de Standarde Publicitare, ne vom supune regurilor lor”, a anunţat Universitatea din Leicester.