- Home
- Externe
- GENEVA, (30.07.2020, 19:05)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Decizie ONU privind organizarea mitingurilor: Guvernele pot limita protestele din raţiuni de sănătate publică, dar nu abuziv
Guvernele au dreptul de a limita desfăşurarea mitingurilor de protest din raţiuni de sănătate publică, dar doar în limite rezonabile şi în zone în care se înregistrează focare active de coronavirus, anunţă Comitetul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, potrivit unui raport citat de Reuters.
Urmărește
610 afișări
Decizie ONU privind mitingurile: Guvernele pot limita protestele din raţiuni de sănătate publică, dar nu abuziv
Acordul Internaţional privind Drepturi Politice şi Civice, semnat de 173 de ţări, inclusiv de Statele Unite şi China, permite impunerea restricţiilor din raţiuni precum sănătatea publică.
"Motivul protecţiei sănătăţii publice poate permite, în mod excepţional, impunerea de restricţii, spre exemplu în zone în care există epidemii de boli infecţioase şi în care adunările sunt interzise", arată un raport al Comitetului ONU pentru Drepturile Omului.
Însă autorul raportului, Christof Heyns, subliniază că acest motiv nu trebuie utilizat inadecvat pentru oprirea demonstraţiilor. "Acest motiv de restricţionare nu trebuie folosit abuziv ca pretext pentru reducerea la tăcere a protestelor şi a opoziţiei", a insistat Christof Heyns, recomandându-le autorităţilor să limiteze numărul demonstranţilor pentru a se respecta distanţarea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Sumarul raportului atrage atenţia că statele au obligaţia "de a nu interzice, restricţiona, bloca ori perturba adunările publice fără justificări presante". Interpretarea juridică are rolul de a stabili "regulile jocului nu doar pentru protestatari, ci şi pentru poliţie".
Întrebat de agenţia Reuters dacă obligativitatea purtării măştilor medicale este o încălcare a drepturilor omului, Heyns a explicat: " Este de înţeles şi este acceptabil că pot fi aplicate limite asupra drepturilor din motive medicale". Cu toate acestea, referirile la impunerea măştilor de protecţie nu sunt incluse în raportul oficial. În Statele Unite şi în Australia au avut loc unele proteste faţă de obligativitatea purtării măştilor medicale.
Comitetul ONU pentru Drepturile Omului nu poate impune obligativitatea deciziilor, dar evaluează modul în care ţările respectă reglementările şi poate semnala încălcări.
Pe de altă parte, săptămâna trecută, Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a îndemnat Administraţia de la Washington şi autorităţile statale să evite "utilizarea disproporţionată" a forţei împotriva demonstranţilor antirasism, exprimând preocupare privind cazuri de detenţie arbitrară.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe