„Declinul cognitiv” al lui Biden, pe prima pagină în presa internaţională. Interviul a înrăutăţit situaţia democraţilor / Ce scriu marile publicaţii despre starea Preşedintelui

  • În interviul cu ABC News, Preşedintele Biden a spus că problemele sale din dezbatere au fost cauzate de o răceală severă, nu de afecţiuni medicale grave.
  • Mulţi democraţi proeminenţi, precum fostul Preşedinte Barack Obama, liderul Camerei Reprezentanţilor Hakeem Jeffries şi liderul majorităţii din Senat Chuck Schumer, şi-au exprimat sprijinul pentru Biden.
  • Biden a anunţat că va candida în continuare şi că doar „Dumnezeu Atotputernic” l-ar putea face să se retragă.
  • Presiunile vin şi din partea unor donatori şi membri ai partidului care cred că este nevoie de un candidat mai tânăr şi mai energic.
Urmărește
1910 afișări
Imaginea articolului „Declinul cognitiv” al lui Biden, pe prima pagină în presa internaţională. Interviul a înrăutăţit situaţia democraţilor / Ce scriu marile publicaţii despre starea Preşedintelui

„Declinul cognitiv” al lui Biden, pe prima pagină în presa internaţională. Interviul a înrăutăţit situaţia democraţilor / Ce scriu marile publicaţii despre starea Preşedintelui

Din rău în mai rău? Biden a încercat să-şi „spele ruşinea” de la dezbatere şi să-şi reasigure alegătorii că au de ce să-l voteze pentru încă 4 ani, în interviul de pe ABC News, moderat de George Stephanopoulos.

Cu toate acestea, inclusiv în acest interviu, Biden a avut câteva „scăpări” şi ezitări, mai ales la întrebările privind acuitatea sa mintală din prezent şi dacă ar fi dispus să se supună unor teste neurologice.

Biden a fost ezitant la aceste întrebări, dar a spus că „medicii l-au asigurat că e bine” şi că „efectuează” aceste teste „în fiecare zi, prin munca sa, prin deciziile pe care le ia”. Totodată, Biden a spus că „doar Dumnezeu Atotputernic” l-ar putea face să-şi retragă candidatura.

Presa internaţională a titrat în feluri diferite interviul, dar cu aceeaşi concluzie: Biden nu mai e în stare să fie Preşedinte, iar democraţii se confruntă cu o mare criză internă.

CNN:

 

 

Politico:

The Wall Street Journal:

 

The Guardian:

 

NBC:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici