- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (25.03.2024, 12:19)
- Roxana Rosu
Deloitte: Creşterea nivelului de stres la job şi avansul tehnologic, preocupările angajaţilor
Creşterea nivelului de stres la locul de muncă este principala preocupare a peste jumătate dintre angajaţii din întreaga lume (54%), urmată de avansul tehnologic, care aduce schimbări semnificative la locul de muncă, potrivit studiului Deloitte 2024 Global Human Capital Trends.
Urmărește
244 afișări
Deloitte: Creşterea nivelului de stres la job şi avansul tehnologic, preocupările angajaţilor
Alte preocupări ale angajaţilor includ noua capacitate a angajatorilor de a le monitoriza digital munca fără consimţământul lor (22%) şi lipsa conexiunii şi a sentimentului de apartenenţă cauzată de munca la distanţă sau în format hibrid (20%).
Studiul introduce conceptul de sustenabilitate umană, care se referă la eforturile angajatorilor de a crea un mediu durabil din punctul de vedere al capitalului uman, care poate susţine dezvoltarea întregii forţe de muncă şi care se concentrează pe sănătate, pe bunăstare şi pe sentimentul de apartenenţă.
În timp ce majoritatea respondenţilor sunt de acord că sustenabilitatea umană este importantă (76%), mai puţin de jumătate dintre aceştia (46%) iau măsuri concrete în acest sens şi doar 10% abordează cu succes subiectul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Studiul relevă şi o diferenţă de percepţie asupra temei sustenabilităţii umane la diferite niveluri ierarhice din cadrul organizaţiilor, nouă din zece membri ai echipelor de conducere (89%) spunând că organizaţia lor avansează în această direcţie, în timp ce doar patru din zece angajaţi fără funcţii de conducere (41%) spun acelaşi lucru.
„Pentru ca organizaţiile să treacă de la faza pasivă, în care ştiu cum să facă ceva, la faza activă, în care chiar iau măsuri concrete, acestea au nevoie de un plan complet, integrat într-o strategie axată pe amplificarea performanţei umane prin combinarea obiectivelor legate de angajaţi cu cele legate de business. Pentru ca angajaţii să-şi îmbunătăţească performanţele, este nevoie ca liderii să demoleze «silozurile» în care încă se lucrează uneori şi să adapteze structurile tradiţionale la exigenţele zilelor noastre. Pentru ca relaţiile de muncă să fie fundamentate pe încredere, angajatorii trebuie să pună accent în continuare pe atributele umane şi să le valorizeze cu adevărat, şi să valorifice tehnologiile şi noile surse de date la nivel optim”, a declarat Raluca Bontaş, Partener, Deloitte România, citat de Ziarul Financiar.
Avansul tehnologic creează potenţialul pentru noi moduri de lucru care pot amplifica performanţa umană, dar, pentru ca organizaţiile să testeze aceste noi modalităţi fără a pune în pericol rezultatele de business, este necesar ca acestea să implementeze aşa-numitele „locuri de joacă digitale” (digital playgrounds), abordare care presupune o selecţie a tehnologiilor şi o democratizare a oportunităţilor de a le utiliza, susţine studiul. Majoritatea organizaţiilor recunosc importanţa acestei mentalităţi (65%), dar doar 41% fac ceva în acest sens şi puţine fac suficient pentru a înregistra un progres semnificativ (10%).
Pe măsură ce inteligenţa artificială avansează, organizaţiile ar putea întâmpina dificultăţi în încercarea de a găsi noi moduri de colaborare între oameni şi tehnologie, arată studiul. Deşi 73% dintre respondenţi spun că este important ca utilizarea inovaţiei tehnologice să fie îndeaproape completată de imaginaţia oamenilor, doar una din zece companii (9%) face progrese în mod semnificativ în această direcţie. Organizaţiile care rezolvă chestiunea deficitului de imaginaţie au aproape de două ori mai multe şanse să atingă rezultatele de business dorite (1,8x) şi pe cele legate de capitalul uman (1,9x)
Raportul Deloitte 2024 Global Human Capital Trends a fost efectuat în rândul a 14.000 de lideri de business şi de resurse umane din diferite industrii şi sectoare din 95 de ţări, inclusiv România. În plus faţă de raportul global, Deloitte a realizat studii în rândul angajaţilor şi al membrilor echipelor de conducere executivă, pentru a prezenta şi perspectiva lor şi a evidenţia discrepanţele dintre percepţiile liderilor şi cele ale angajaţilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump