- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (30.11.2023, 11:38)
- Tiberiu Sabo
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Demersuri pentru înfiinţarea unui tribunal excepţional privind atacurile cu arme chimice
Atacurile cu arme chimice au ucis mii de oameni în timpul războiului civil din Siria, mulţi dintre ei copii, dar, după mai bine de un deceniu, făptaşii rămân nepedepsiţi. Acest lucru s-ar putea schimba însă printr-o iniţiativă de creare a unui tribunal care să judece astfel de atrocităţi.
Urmărește
187 afișări
Demersuri pentru înfiinţarea unui tribunal excepţional privind atacurile cu arme chimice
Iniţiativa a fost lansată joi, la Haga, scrie Reuters.
Douăsprezece grupuri pentru drepturile sirienilor, experţi juridici internaţionali şi alte persoane fac demersuri pentru a pune bazele unui tribunal exceptional în care să fie judecaţi utilizatorii de arme chimice din întreaga lume.
„Pentru noi, sirienii, tribunalul este o speranţă”, a declarat Safaa Kamel, 35 de ani, o profesoară din suburbia Jobar din capitala siriană Damasc, amintind de atacul cu gaz sarin din 21 august 2013 din districtul Ghouta, care a ucis peste 1.000 de persoane, potrivit sursei citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Numeroase întâlniri au avut loc pentru a discuta propunerea, inclusiv fezabilitatea politică, juridică şi de finanţare. Diplomaţi din peste 40 de ţări au fost implicaţi în discuţii, unele dintre ele la nivel ministerial, a declarat avocatul Ibrahim Olabi, o figură cheie din spatele iniţiativei.
„Deşi sirienii sunt cei care solicită acest lucru, pentru utilizarea armelor chimice în Siria, dacă statele doresc acest lucru ar putea fi mult dincolo de Siria”, a arătat Olabi.
Propunerea privind un tribunal excepţional pentru atacuri cu arme chimice a fost lansată la 30 noiembrie, ziua în care se comemorează în întreaga lume victimele unor astfel de atacuri. Următorul pas va fi ca statele să cadă de acord asupra formulării unui tratat.
Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad a negat că a folosit arme chimice împotriva oponenţilor săi în războiul civil care a izbucnit în martie 2011.
Ţări precum Franţa au deschis procese în cadrul aşa-numitei jurisdicţii universale pentru crime de război, dar în acele situaţii în care Curtea Penală Internaţională nu poate acţiona nu există niciun organism juridic care să poată urmări penal suspecţii de utilizare de arme chimice la nivel global.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe