Deputaţii italieni au votat pentru imunitatea primilor patru politicieni în stat

Deputaţii italieni au adoptat joi proiectul de lege privind imunitatea penală a primilor patru politicieni din stat, care va permite şefului Guvernului, Silvio Berlusconi, să se sustragă justiţiei în timpul mandatului său, în cazul în care Senatul confirmă acest vot.

17 afișări
Imaginea articolului Deputaţii italieni au votat pentru imunitatea primilor patru politicieni în stat

Deputaţii italieni au votat pentru imunitate primilor patru politicieni în stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Votul a fost obţinut cu o majoritate largă, deputaţii opoziţiei votând împotriva acestui text prezentat de ministrul Justiţiei, Angelino Alfano.

Textul de lege prevede "suspendarea temporară" a procedurilor judiciare împotriva preşedintelui ţării, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor şi şefului Guvernului.

Durata suspendării este egală cu cea a mandatului.

Proiectul de lege va fi supus aprobării Senatului până la sfârşitul lui iulie, pentru o adoptare în timp-record.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici