- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deşeurile electronice, o ameninţare pentru statele în curs de dezvoltare - VIDEO
Măsuri urgente sunt necesare pentru rezolvarea problemei cantităţii uriaşe de calculatoare vechi şi alte deşeuri electronice care se strâng în ţări precum China, India şi unele state africane, se arată într-un raport al Naţiunilor Unite, citat de BBC News Online.
Deşeurile electronice, o ameninţare pentru statele în curs de dezvoltare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Până în 2020, India ar putea înregistra o creştere cu 500 la sută a numărului de calculatoare vechi devenite deşeuri, potrivit sondajului realizat în 11 state. Dacă nu sunt tratate corespunzător, deşeurile electronice pot reprezenta un risc pentru mediu şi pentru sănătatea publică.
La nivel global, cantitatea de deşeuri electronice creşte cu aproximativ 40 de milioane de tone pe an, în contextul în care consumatorii din ţările dezvoltate sau în curs de dezvoltare cumpără noi aparate electronice, înlocuindu-le pe cele vechi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Peste 8 milioane de români au votat / Referendumul a fost validat
-
Alegeri prezidenţiale. Rezultate EXIT-POLL. Ciolacu câştigă primul tur, Lasconi, Simion, Georgescu şi Ciucă despărţiţi de câteva procente. Geoană rezultat slab
-
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat. Pentru a trece fiecare întrebare are nevoie de 50% +1 din voturi
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Primele rezultate EXIT-POLL. Marcel Ciolacu pe primul loc, urmat de Elena Lasconi şi Călin Georgescu / 9,4 milioane de alegători au ieşit la vot
Multe dintre articolele vechi ajung în ţările în curs de dezvoltare. Până în 2020, China şi Africa de Sud ar putea înregistra creşteri cu 400 la sută a numărului de calculatoare vechi, faţă de nivelul din 2007.
Potrivit raportului, în zece ani, deşeurile electronice provenind de la telefoanele mobile vor fi de şapte ori mai numeroase în China şi de 18 ori în India.
Unele state sunt dispuse să colecteze deşeurile electronice, pentru a extrage din ele materiale şi metale ce intră în alcătuirea articolelor electronice moderne. Însă alte state, cum ar fi China, India, Brazilia sau Mexic, "se pot confrunta cu probleme de mediu şi de sănătate, dacă reciclarea deşeurilor electronice este lăsată la întâmplare", a declarat Achim Steiner, subsecretar general al ONU şi director executiv al Programului de Mediu al Naţiunilor Unite, care a emis raportul.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO