Detalii noi în legatură cu nava eşuată Costa Concordia: Droguri, alcool şi hărţuire sexuală din partea membrilor echipajului

Compania Costa Crociere a dezminţit, vineri, mărturiile uneia dintre fostele sale angajate, care a descris o atmosferă de depravare la bord, afirmând că aceasta a fost debarcată în trecut "din motive disciplinare".

Urmărește
2058 afișări
Imaginea articolului Detalii noi în legatură cu nava eşuată Costa Concordia: Droguri, alcool şi hărţuire sexuală din partea membrilor echipajului

Detalii noi în legatură cu nava eşuată Costa Concordia: Droguri, alcool şi hărţuire sexuală din partea membrilor echipajului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul La Stampa a publicat joi mărturia unei infirmiere, fostă angajată a companiei, în faţa anchetatorilor care se ocupă de naufragiul Costa Concordia din 13 ianuarie. Potrivit cotidianului, ea a afirmat că la bordul navelor companiei Costa domnesc "corupţia, consumul de droguri şi prostituţia".

"Am văzut cu ochii mei ofiţeri care consumau cocaină", a afirmat ea în faţa anchetatorilor, potrivit cotidianului italian.

Într-un comunicat publicat vineri seara, Costa a calificat aceste acuzaţii drept "lipsite de orice fundament" şi a adăugat că infirmiera "a fost debarcată din motive disciplinare".

Compania "aminteşte cu fermitate absolută că la bordul navelor din flota sa există măsuri stricte de securitate şi supravegere în ceea ce priveşte posesia şi consumul de droguri".

Orice membru al unui echipaj "care posedă sau consumă stupefiante sau droguri este supus sancţiunilor disciplinare şi debarcat". "La bordul navelor au loc controale şi acţiuni preventive pentru a descuraja astfel de comportamente", insistă compania, potrivit căreia personalul de gardă "trebuie să se abţină de la consumul de băuturi alcoolice cu cel puţin patru ore înainte de a intra în tură".

La Stampa a publicat mărturia unei alte foste salariate care a afirmat că "ofiţerii şi echipajul erau adeseori beţi" şi a adăugat că a fost hărţuită de un membru al echipajului "complet drogat".

Întrebat în legătură cu acest incident, purtătorul de cuvânt al Costa Crociere a afirmat că nu poate răspunde acestei acuzaţii, informaţiile publicate de cotidian nefiind suficient de precise pentru a identifica autorul sau circumstanţele faptelor evocate.

Naufragiul Costa Concordia pe insula italiană Giglio a provocat moartea a 32 de persoane. Comandantul navei este urmărit pentru că a provocat naufragiul, a întârziat în a da alerta şi a abandonat nava înainte de încheierea operaţiunilor de evacuare.

Secundul său, Ciro Ambrosio, şi alţi şapte angajaţi ai companiei Costa Crociere sunt urmăriţi în cadrul acestei anchete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici