Deţinuţii administrativi palestinieni au renunţat la greva foamei

Cei 63 de deţinuţi administrativi palestinieni spitalizaţi după ce au intrat în greva foamei la sfârşitul lui aprilie şi-au supendat acţiunea, a anunţat marţi pentru AFP unul dintre avocaţii lor.

Urmărește
51 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii administrativi palestinieni au renunţat la greva foamei

Deţinuţii administrativi palestinieni au renunţat la greva foamei (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Greviştii, care au ajuns la un acord cu autorităţile penitenciare israeliene, au decis să suspende acţiunea în contextul apropierii Ramadanului", a precizat Achraf Abu Snena.

Ei au intrat în greva foamei pentru a denunţa regimul administrativ de detenţie.

Această regim de detenţie moştenit din perioada Mandatului britanic pentru Palestina (1920-1948) permite ţinerea suspecţilor în închisoare în lipsa unei inculpări sau unui proces pentru o perioadă de şase luni, care poate fi reînnoită la infinit.

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului denunţă acest regim de detenţie, în timp ce Autoritatea Palestiniană cere comunităţii internaţionale să exercite presiuni asupra Israelului pentru a-i pune capăt.

Potrivit statisiticilor israeliene, aproape 5.000 de palestinieni sunt încarceraţi în închisorile israeliene, majoritatea pentru motive de securitate, iar aproximativ 200 dintre ei se află în detenţie administrativă.

Pentru a încerca să împiedice alte acţiuni de greva foamei, Guvernul israelian vrea să adopte o lege ce permite alimentarea cu forţa. Textul, denunţat de organizaţiile de apărare a drepturilor omului, urmează să fie dezbătut luni în Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici