- Home
- Externe
- (01.02.2023, 11:48)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deţinuţii dintr-un stat american ar putea primi sentinţe mai scurte dacă donează organe
Deţinuţii din Massachusetts ar putea avea în curând opţiunea de a obţine reducerea sentinţelor în schimbul donării de organe sau măduvă osoasă, dacă o lege propusă va fi adoptată în statul american.
Urmărește
728 afișări
Deţinuţii dintr-un stat american ar putea primi sentinţe mai scurte dacă donează organe
Un nou proiect de lege cu scopul de a stabili un program de donare de organe în cadrul departamentului de corecţie al statului a fost propus de doi parlamentari, ambii democraţi.
Dacă va deveni lege, atunci "programul va permite persoanelor încarcerate eligibile să obţină o reducere de cel puţin 60 de zile şi de cel mult 365 de zile a duratei pedepsei la care au fost condamnate". Împreună cu noul program, ar urma să fie înfiinţat un comitet compus din cinci membri responsabili de supravegherea sistemului. Comitetul ar urma să decidă, de asemenea, cu privire la standardele de eligibilitate pentru persoanele încarcerate interesate de program şi "cantitatea de măduvă osoasă şi de organe donate pentru a obţine o comutare a pedepsei".
În prezent, Biroul Federal al Penitenciarelor din SUA permite donarea de organe de către deţinuţi doar dacă beneficiarul este un membru al familiei lor apropiate, dar multe închisori de stat, inclusiv cele din Massachusetts, nu au nicio cale de donare de organe sau de măduvă osoasă.
Niciun stat nu permite donarea de organe de la deţinuţii executaţi, chiar dacă aceştia au fost înregistraţi ca donatori de organe, potrivit The Guardian.
Potrivit United Network for Organ Sharing (UNOS), în prezent, în SUA există 104.413 persoane care aşteaptă un transplant de organe, dintre care 58.970 se află pe o listă de aşteptare activă.
Judith Garcia, reprezentantă democrată a statului Massachusetts în districtul 11 din Suffolk şi co-sponsor al proiectului de lege, a declarat că proiectul de lege ar "restabili autonomia corporală a persoanelor încarcerate prin oferirea posibilităţii de a dona organe şi măduvă osoasă" şi "ar recunoaşte deciziile donatorilor încarceraţi prin oferirea de sentinţe reduse".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe